Gençlik Bakanı: 'Barınamıyoruz' Diyenlerin Yurt Talebi Yok

TAKİP ET

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu, barınma sorunu yaşadığını söyleyen öğrencilerin aslında yurt talebinin olmadığını ileri sürdü.

Hükğmet "Barınamıyoruz" adlı eylemi gerçekleştiren öğrencileri hedef almaya devam ediyor. AKP'li Cumhurbaşkanı da geçtiğimiz günlerde söz konusu öğrencileri hedef almış ve şu sözleri söylemişti:

"Son günlerde üniversite öğrencileriyle alakalı maalesef çok çirkin bir kampanya sürdürülüyor. Neredeyse 1 milyona yakın yurt kapasitesine sahip olan bir iktidarız. Ve bunu görmeden maalesef yalan, yanlış, hiç ilgisi alakası olmayan kişileri güya bankların üzerine yatırarak Türkiye'de şu anda yurt yokmuş diye, bu tür yalan yanlış kampanyalar sürdürülüyor. Yalan söylüyorsunuz, hayatınız yalan. Bizim yurtlarımız ortada. Ve bütün bu yurtlarla birlikte kapasite ortada. Bu yurtlarımızda 2, bilemedin 3 kişilik kapasiteyle öğrencilerimizi ağırlıyoruz."

Aynı tavrı sürdüren Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu Sabah gazetesine yaptığı açıklamada, "Gençleri kendi senaryolarına alet etmek isteyenler var. Biz gençlerimizin hiçbirini onların bu anlamda istifade etmesine fırsat vermeyiz. Yurtlarla ilgili eylemlere katılanları araştırdık. Hemen hemen hepsinin yurt talebi olmadığını tespit ettik" dedi.

 

Gençlik Bakanı Barınamıyoruz Diyenlerin Yurt Talebi Yok Gençleri kendi senaryolarına alet etmek isteyenler var Biz gençlerimizin hiçbirini onların bu anlamda istifade etmesine fırsat vermeyiz Yurtlarla