Gençlik Spor Bakanlığı Akşener'in Doğu Türkistan Bayrağıyla Oturduğu Locayı ABB'den Aldı

TAKİP ET

Gençlik ve Spor Bakanlığı, İYİ Parti lideri Akşener'in Doğu Türkistan bayrağıyla oturduğu locayı ABB'den geri aldı.

Evvelsi akşama Ankara Spor Salonu'nda oynanan Türkiye ve Çin milli takımları arasındaki voleybol maçına İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener damga vurmuştu.

Maçı İYİ Partili gençlerle birlikte locadan izleyen Akşener'in arkasında partililer tarafından açılan Doğu Türkistan bayrağı Çin muhiplerinin tepkisini, pek çok vatandaşın ise takdirini toplamıştı.

Akşener, Türkiye-Çin Voleybol Maçını Doğu Türkistan Bayrağı İle İzledi


Gazeteci Talat Atilla'nın aktardığına göre Akşener'in maçı izlediği loca, Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından Ankara Büyükşehir Belediyesi'ne tahsis edilmiş bir alandı.

Akşener'in Doğu Türkistan bayrağıyla soykırımcı Kızın Çin'e mesaj vermesinin ardından Gençlik ve Spor Bakanlığı, Ankara Büyükşehir Belediyesi'ne tahsis edilen locayı Belediye'den geri aldı.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş daha önce Doğu Türkistan'daki Uygur Türklerine yönelik sorumlu tavırları nedeniyle Çin'in Ankara Büyükelçiliği tarafından tehdit edilmişti

gençlik ve spor bakanlığı iyi parti genel başkannı genel başkanı meral akşener doğu türkistan bayrağıyla oturduğu locayı abb geri aldı Ankara Büyükşehir Belediyesi iotal iptal