Genelkurmay Başkanlığı Ne 30 Ağustos Ne de 9 Eylül İçin Tek Bir Satır Mesaj Yayımlamadı

TAKİP ET

Genelkurmay Başkanlığı ne 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı ne de 9 Eylül İzmir'in Kurtuluşu'nu kutlamadı.

Türk Silahlı Kuvvetleri Genelkurmay Başkanlığı, ne 30 Ağustos Zafer Bayramı ne de Büyük Taarruz'un zaferle nihayetlendiği 9 Eylül İzmir'in Kurtuluşu'na yönelik olarak bir kutlama mesajı yayımlamadı.

Sarıklı general olayına ilişkin "Türkiye Cumhuriyeti'nin anayasada tanımlanmış, devletin temellerinin tamamen çöktüğünü gösteriyor. Hakikaten anayasa tamamen ilga edilmiş bir durumda ve korkarım tüm bunlar adım adım, yine kurbağa metaforunu dile getireceğim, ısıta ısıta küçük küçük hamlelerle yüz yılda oluşturduğumuz laik cumhuriyetin alaşağı edilerek yeni bir İslami devlet rejimine doğru gidişimizin göstergeleri" diyen Salim Şen, "Çok acı, Genelkurmay Başkanlığı'nın sitesine girin, çok acıdır ya, 30 Ağustos kutlamalarına ilişkin tek bir paylaşım yok. Buyrun bakın, Genelkurmay Başkanlığı sitesine girin, 30 Ağustos kutlamalarına ilişkin herhangi bir demeç var mı girin görün" ifadelerini kullandı. 

"30 Ağustos gibi Genelkurmay Başkanlığı'nın en temel, yüz yıllık en önemli gününde ne o günün zaferini ne Mustafa Kemal Atatürk'ü ağzına alarak bir anma mesajı yayımlamayan bir kurum" diyen Şen, "Anayasaya göre Silahlı Kuvvetler'in komutanı olduğu halde, anayasada böyle bir görev verilmemiş Milli Savunma Bakanı'nın siyasal kimliği altında protokol görevlisine dönüşmüş bir makam" diye konuştu.

Vatandaşlar duruma tepki gösterirken gazeteci Sedef Kabas Genelkurmay'ın tutumunu "Hala 'mış' gibi yapanlara duyrulur… Aman ürkütmeyelim, aman devri sabık yaratmayalım, aman herkese mavi boncuk dağıtalım… Sonuç: Milli bayramlarını bile yok sayıyorlar!" ifadeleriyle eleştirdi.

 

Genelkurmay Başkanlığı Ne 30 Ağustos'u Ne 9 Eylül'ü Kutlamadı