George Floyd Olayında, Polis Yardım Etmek İsteyenleri Engellemiş

TAKİP ET

George Floyd davasında dinlenen görgü tanıkları, polisin Floyd'a yardım etmek isteyenlere engel olmaya çalıştığını söyledi.

ABD’de polis memuru Derek Chauvin tarafından 9 dakika boyunca boynuna basıldığı için hayatını kaybeden George Floyd davasında mahkeme heyeti, jüri üyelerinin tanıtımı ile görgü tanıklarının ifadelerine başvurdu.

George Floyd’un ölüm anını videoya alarak herkesin görmesini sağlayan 18 yaşındaki Darnella Frazier’ın tanık olarak yer aldığı mahkemede daha fazlasını yapamadığı için Floyd'dan özür dileyen Frazier, "George Floyd'a baktığımda sanki babama, kardeşime, kuzenlerime, amcalarıma bakıyorum çünkü hepsi siyahlar ve bunun nasıl onlardan birinin başına gelebileceğine bakıyorum'' dedi.

Polisler Saldırgan Davranışlar Sergiledi

İkinci gün başvurulan tanık ifadelerine göre polisler, Floyd’a yardım etmek isteyenlere karşı son derece saldırgan davranışlar sergiledi. Polislerin Floyd'a yardım etmek isteyenleri engellediğini söyleyen Frazier, “Ne zaman biri yaklaşmaya çalışsa, polisler yaklaştırmamaya çalıştı” şeklinde konuştu.

Savcılık, olay sırasında görevde olmayan ancak olaya tanık olan ve acil yardım eğitimi almış bir itfaiye memuru olan Genevieve Hansen’in ifadesine de başvurdu. Hansen, “Oradan geçerken 3 polisin tüm ağırlıklarını bir adamın boynuna doğru verdiklerini gördüm. Adamın bilincinin kapalı olduğunu fark etmem uzun sürmedi ancak o an tek bilmem gereken nabzının atıp atmadığıydı” ifadelerini kullandı.

Hansen, olay sırasında polislerden birine kendini tıbbi yardım eğitimi almış bir itfaiye çalışanı olarak tanıttığını fakat polisin bu duruma karşı temkinli yaklaşarak kendisini uzak tuttuğunu söyledi.

Tou Thao ve Chauvin'in yanında bulunan ve Floyd'u boğmaya yardım eden diğer iki polis, cinayet ve öldürmeye yardım ve yataklık etme suçlamalarıyla bu yıl birlikte yargılanacak.

 

george floyd abd polis boğarak öldüren dava polis engelledi yardım