George Floyd'un Ailesine 27 Milyon Dolar Tazminat Ödenecek

TAKİP ET

ABD'nin Minneapolis kenti yönetimi, geçen Mayıs'ta polis tarafından öldürülen siyah kurban George Floyd'un ailesine 27 milyon dolarlık tazminat ödemeyi kabul etti.

Polis memuru Derek Chauvin'in diziyle boğazına bastırarak Floyd'u öldürmesi görüntülenmiş ve bu görüntüler dünya genelinde büyük bir infiale sebep olarak protesto eylemlerini tetiklemişti. Floyd ailesinin avukatları, görüntülerin "reddedilemez bir adalet ve değişim talebi" yarattığını söyledi.

Bu arada Chauvin'in cinayetten yargılandığı davada jüri seçim süreci devam ediyor. 29 Mart'ta başlayacak yargılamada şu ana kadar 12 jüri üyesinin altısı belirlendi.

Cinayete ilişkin ise Minneapolis Belediye Meclisi'nde 27 milyon dolarlık (204 milyon 390 Türk Lirası) tazminat anlaşması oybirliğiyle kabul edildi. Floyd'un ailesinin başlıca avukatı Ben Crump "Dava öncesinde, en büyük miktardaki tazminat anlaşmasının bir siyah adam için yapılması siyah yaşamların da değerli olduğuna ve beyaz olmayanlara yönelik polis şiddetinin durması gerektiğine yönelik güçlü bir mesaj yolladı" dedi.

George Floyd Black Lives Matter Derek Chauvin Minneapolis George Floyd tazminat ABD siyahlar