George Floyd'un Öldürüldüğü Minneapolis'te Polis Bir Zenciyi Daha Öldürdü, Sokaklar Karıştı

TAKİP ET

Polisin diziyle boğarak öldürdüğü ve o esnada söylediği "I can't breathe (nefes alamıyorum)" sözleriyle birlikte tüm dünyada ırkçılık karşıtı protestoların öznesi olan George Floyd'un öldürüldüğü Minneapolis'te polis, bir zenci genci daha öldürdü.

Gencin ölümünün ardından halk sokağa dökülerek polis merkezi önünde toplandı. Polis, toplanan öfkeli kalabalığı dağıtmak için plastik mermi ve göz yaşartıcı gaz kullanırken, göstericiler direnişini sürdürdü.

Hayatını kaybeden 20 yaşındaki gencin ismi Minnesota Valisi tarafından Daunte Wright olarak açıklanırken, Wright'ın polis tarafından öldürüldüğü yerin geçtiğimiz yıl George Floyd'un öldürüldüğü yerden yalnızca 16 kilometrelik bir mesafede olduğu bildirildi.

Polisin protestocuları dağıtma konusunda muvaffakiyet gösterememesi üzerine Ulusal Muhafızlardan yardım istenirken, Brooklyn Merkez Belediye Başkanı Mike Elliot sokağa çıkma yasağı ilan etti. Yasak üzerine tüm etkinlikler iptal edildi ve okullar kapatıldı. George Floyd'un ölümünün ABD genelinde protestolara ve yağma olaylarına neden olması yetkililerde benzer olayların yaşanması endişesini doğuruyor.

George Floyd'un Öldürüldüğü Minneapolis'te Polis Bir Zenciyi Daha Öldürdü Sokaklar Karıştı