'Gerçekleri' Yansıttığı İçin Hakkında Soruşturma Açıldı: Bilecik Belediye Başkanı'na 'İstanbul Sözleşmesi' Soruşturması

TAKİP ET

Türkiye'nin İstanbul Sözleşmesi'nden ayrılmasının ardından Belediye Başkanlığı yaptığı Bilecik'te yer alan bilboardlara İstanbul Sözleşmesi'yle ilgili bilgiler yazan Semih Şahin'e soruşturma açıldı.

''İstanbul Sözleşmesi kimden korur?

Şiddete meyilli herkesten korur: Eşin, eski eşin veya partnerin şiddetinden, abinin, babanın veya diğer aile bireylerinin şiddetinden, işyerinde patronun, okulda öğretmenin, karakolda polisin ya da sokakta, çarşıda, veya toplu taşımada tanımadığımız erkeklerin şiddet ve tacizinden kısaca en yakınımızdakilerin şiddetinden korur'' ifadelerine yer verilen bilboard sebebiyle Bilecik Belediye Başkanı Semih Şahin ve ilgili diğer kişiler hakkında soruşturma başlatıldı.

Her gün bir yenisi eklenen taciz ve şiddet haberlerinde bilboardda bahsedilen kişiler 'yokmuş' gibi görmek ve göstermek isteyen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Bilecik Belediyesi tarafından asılan İstanbul Sözleşmesi'ne ilişkin afişlerdeki ifadeler hakkında "Toplumumuzun tüm kesimlerine hakaret içeren, öğretmenlerimizi ve polisimizi zan altında bırakan Bilecik'teki billboardlar yaptığımız suç duyurusu sonucu güvenlik güçlerimizce derhal kaldırılmıştır. Bilecik Belediye Başkanı ve ilgililer hakkında Bakanlığımızca soruşturma başlatılmıştır" diyerek soruşturma açıldığını duyurdu.

Ekip Aracında Tecavüz

Beylikdüzü’nde, 28 yaşındaki P.T., gece devriyesindeki polis memuru S.E.’nin evine bırakmak için kendisini polis aracına bindirdiğini, ön koltukta meslektaşı otururken arka koltukta tecavüz ettiğini ileri sürerek şikâyetçi olmuş; polis memuru S.E. (27) tutuklanırken tecavüze göz yumduğu iddia edilen meslektaşı R.Y. (28) tutuksuz yargılanmıştı.

Öğrencisine Tecavüz Eden Öğretmen, Öğrencisinin İntiharından Sonra ''İntihar Edeceğini Düşünmemiştim'' Dedi

Kayseri'de Cansel Buse K.'ya tecavüz ederek intiharına neden olan matematik öğretmeni Bayram Ö., tecavüzü itiraf ettikten sonra ''İntihar edeceğini düşünmüyordum'' diyerek kendini savunmuştu.

Kızına Tecavüz Etti, Hamile Kalan Genç Kız Doğum Yaptı

Aydın'da bir köyde çiftçilik yapan baba E.K., 17 yaşındaki kızının geçen ağustosta inekleri sağmak için evden çıktığını ve dönmediğini belirterek jandarmaya başvurmuş, sosyal medya hesabından ağlayarak kızının kaybolduğunu anlatmıştı.

17 yaşındaki genç, 64 gün sonra evine 3 kilometre uzaklıkta başka bir evde bulunmuş, jandarmaya verdiği ifadesinde, babasının evli ablasına tecavüz ettiğini, kendisine de saldırabileceğini düşündüğü için evden kaçtığını söylemişti.

İddiayı doğrulayan ablanın bebeğine yapılan DNA testinde, bebeğin baba E.K.'dan olduğu ortaya çıkmış; E.K. 22 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı.

Türkiye'de yüzlerce örneği bulunan bu olayları görmezden gelmenin olayları yok etmeyeceğini ancak üstünü kapatabileceğini bilerek 'İstanbul Sözleşmesi'nin feshinin kaldırılmasını protesto eden Bilecik Belediye Başkanı hakkında başlatılan soruşturma İstanbul Sözleşmesi'nde bahsi geçen kişilerin hoşuna gittiği gibi; sözleşmenin bilincinde olan kişilerin tepkisini çekti.

bilboard bilecik belediye başkanı semih şahin soruşturma istanbul sözleşmesi içişleri süleyman soylu