Gergerlioğlu Hakkında İnfazın Durdurulması Kararı Verildi

TAKİP ET

Kocaeli 2. Ağır Ceza Mahkemesi, Anayasa Mahkemesi'nin hakkında hak ihlali yapıldığına hükmettliği HDP Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu'nun infazının durdurulmasına hükmetti.

Yargıtay 16. Ceza Dairesi, HDP Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu hakkında sosyal medya paylaşımları nedeniyle "terör örgütü propagandası" suçundan verilen 2 yıl 6 ay hapis cezasını onamış ve onama kararı Meclis'te okunarak Gergerlioğlu'nun vekilliği düşürülmüştü.Sonrasında ise Gergerlioğlu'nun yaptığı bireysel başvuruyu sonuçlandıran Anayasa Mahkemesi, Gergerlioğlu'nun "seçilme ve siyasi faaliyette bulunma hakkı" ile "kişi hürriyeti ve güvenliği hakkının ihlal edildiğine karar vermişti.

Anayasa Mahkemesi'nin hak ihlali kararı sonrasında Gergerlioğlu hakkında hapis cezası hükmünü veren Kocaeli 2. Ağır Ceza Mahkemesi'ne başvuran Avukat Osman Çiftçi, Anayasa Mahkemesi kararı gereğinde infazın durdurulmasını talebini iletti.

Kocaeli 2. Ağır Ceza Mahkemesi ise infazın durdurulması talebini oy birliği ile kabul etti. Gergerlioğlu'nun akşam saatlerinde tahliye edileceği belirtildi.

Yerel Mahkeme Gergerlioğlu Hakkında İnfazın Durdurulmasına Hükmetti