Geri Dönüşüm Fabrikasında Yangın Çıktı

TAKİP ET

Tekirdağ'ın Ergene ilçesinde Velimeşe Organize Sanayi Bölgesi'nde (OSB) faaliyet gösteren geri dönüşüm fabrikasında yangın çıktı.

2021 yılının sadece ilk 6 ayında 69 yangın çıkan geri dönüşüm fabrikalarına bir yenisi daha eklendi. Ergene ilçesi sınırları içerisinde yer alan Velimeşe Organize Sanayi Bölgesinde faaliyet gösteren bir geri dönüşüm fabrikasında nedeni henüz bilinmeyen bir sebepten dolayı yangın çıktı. 

Plastik malzemelerin depolandığı alanda çıkan yangın, ihbar üzerine olay yerine gelen Tekirdağ, Ergene, Çorlu, Çerkezköy ve Kapaklı itfaiye ekipleri ile belediyelere ait su tankerlerinin müdahalesiyle 2 saat içerisinde söndürüldü. Ancak fabrikanın büyük bir bölümü kullanılamaz hale geldi. 

Ergene Kaymakamı Mehmet Emin Taşçı, yangının kısa sürede kontrol altına alındığını belirterek, “Yangın çıkmasıyla olay yerine çok sayıda itfaiye ekibi gelmiş ve müdahale edilmiştir. Kısa sürede itfaiye ekipleri yangını kontrol altına alarak söndürmüş ve soğutma çalışmalarını tamamlamıştır” dedi.

tekirdağ ergene geri dönüşüm fabrikası yangın mehmet emin taşçı