Güney Azerbaycan Türkü Ramin Saedi, İdam Edilme Riskinin Bulunduğu İran'a Gönderilmek İsteniyor

TAKİP ET

Tutuklu Türk milliyetçisi gazeteciler ile beraber yargılanan ve tahliye olan Güney Azerbaycan Türkü Ramin Saedi'nin İran'a gönderilme tehlikesi bulunuyor.

Tutuklu Türk milliyetçisi gazeteciler ile beraber yargılanan ve tahliye olan Güney Azerbaycan Türkü Ramin Saedi'nin İran'a gönderilme tehlikesi bulunuyor. Ramin Saedi tahliye edildikten sonra geri gönderilme merkezine gönderilmişti.

Saedi, sosyal medya hesabı üzerinden milliyetçi paylaşımlar yapması sebebiyle tutuklanmış ve milliyetçi gazetecilerle beraber görülen davanın ilk duruşmasında tahliye edilmişti. Ancak Saedi tahliyeden sonra geri gönderilme merkezine gönderildi ve idam edilme riskinin bulunduğu İran'a gönderilmek isteniyor.

Ramin Saedi tutuklu yargılandığı davanın duruşmasında, "Ben doğduğum ülkede çocukluğumdan beri Türk olduğum için çok aşağılandım. İran'da Türkler hep aşağılandı. Böyle bir psikolojiyle büyüyen bir insan için Türkiye Cumhuriyeti nedir? Bir kaledir. Orada 30 milyon Türk var. Türkiye Cumhuriyeti yıkılırsa bizim gibi milli aktivistlerin başına ne geleceğini kimse bilmez. Oraya bir Atatürk gelmedi, sizin gibi hakim yok bir molla oturuyor. Ancak Türk milliyetçisi olduğumuz için İran'da sorun yaşıyoruz, Türkiye'ye geliyoruz burada da aynı sorunları yaşıyoruz. Çok garip bir durum. İddianameyi sanki İran savcısı hazırlamış. Ümit Özdağ'ın yanında durduğum için içerideyim. Türkiye Türk'tür Türk kalacak dediğim için içerideyim, ne mutlu Türk'üm diyene dediğim için içerideyim. İsterseniz İran'a deport edin orada idam edileyim." savunmasını yapmıştı.

Meral Akşener'in danışmanı Hüseyin Raşit Yılmaz, sosyal medya hesabından bir paylaşım yaparak İran'a gönderilirse idam edilme riski bulunan Ramin Saedi için özgürlük istedi.

ramin saedi iran geri gönderme