Gezginler.net Cemaatçilerin mi?

TAKİP ET

Bir dönemin en çok ziyaret edilen web sitelerinden Gezginler.net'in cemaatçilere ait olduğu ve site trafiği üzerinden elde edilen reklam gelirlerinin İsmailağa Tarikatı'na aktarıldığı iddia edildi.

Youtube üzerinde yayın yapan Charmquell isimli içerik üreticisi; bir dönemin en çok ziyaret edilen web sitelerinden Gezginler.net'in cemaatçilere ait olduğunu ve site trafiği üzerinden elde edilen reklam gelirlerinin İsmailağa Tarikatı'na aktarıldığını iddia etti.

2000'li yıllarda Türkiye'deki birçok internet kullanıcısının ziyaret ederek freeware programlara ve demo oyunlara eriştiği Gezginler.net web sitesinin sahibi Tunç Y.'nin cemaat ilişkileri olduğu iddia edildi.  Aynı zamanda Epey.com'un da kurucusu olan Tunç Y. sosyal medya hesaplarındaki paylaşımlar üzerinden söz konusu tarikat ile ilişkilendiriliyor.

Web arşivlerine dayandırılan kaynaklarda web sitesinin başlangıçta İsmailağa Tarikatı'na mensup bir grubun sohbet forumu işlevini gördüğü daha sonra ise reklam geliri elde etmek amacıyla freeware ve demo programların paylaşıldığı bir siteye dönüştürüldüğü belirtildi. Elde edilen gelirin bir kısmının aynı tarikata ait Avcılar İlim Kültür ve Hizmet Vakfı'na aktarıldığı iddia edildi.

gezginler.net gezginler tarikat ismailağa gezginler gezginler.net cemaat tunç y. avcılar ilim kültür ve hizmet vakfı