Gezi Davasının Savcısı İrfan Fidan, AYM Üyesi Olarak Kendi Kararını Onadı

TAKİP ET

İstanbul Başsavcısı olarak Gezi davasında iddia makamını temsil eden İrfan Fidan, Anayasa Mahkemesi olarak aynı davaya ilişkin "hak ihlali yok" kararı verdi.

2012 yılında İstanbul'da Özel Yetkili Cumhuriyet Savcısı olarak görev yapan İrfan Fidan, 2020 yılında ikinci Gezi davasında delil olmadığı için tüm sanıklar beraat ettiğinde Osman Kavala cezaevinden çıkamadan casusluk suçlamasıyla tutuklatmıştı.

Adli teşkilat içinde var olduğu söylenen Berat Albayrak'a yakınlı olduğu iddia edilen "İstanbul Grubu" ile anılan İrfan Fidan, yaklaşık 4 yıl süren İstanbul Başsavılığı görevinin ardından 27 Kasım 2020'de HSK tarafından Yargıtay üyesi yapıldı, 20 gün sonra ise Erdoğan tarafından Anayasa Mahkemesi üyeliğine atandı.

Atanmasının ardından günler geçtikten sonra İrfan Fidan; Can Atalay, Mücella Yapıcı ve Tayfun Kahraman'ın tutuklanmasının hak ihlali olduğuna dair başvuruyu reddetti.

Ret kararında Anayasa Mahkemesi üyesi İrfan Fidan ve eski Adalet Bakan Yardımcısı Selahaddin Menteş'in imzaları yer aldı.

 

gezi davasının savcısı irfan fidan aym anayasa mahkemesi üyesi olarak kendi kararını onadı