Gezi Parkı'nın Devredildiği Vakfın 'Arşiv Vakfı' Olduğu Ortaya Çıktı

TAKİP ET

Gezi Parkı'nın mülkiyetinin devredildiği Sultan Beyazıt Hanı Veli Hazretleri Vakfı'nın 'mazbut vakıf' statüsünde olduğu belirtildi.

Taksim Gezi Parkı, geçen hafta Vakıflar Genel Müdürlüğü’nün kararıyla İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden alınıp Sultan Beyazıt Hanı Veli Hazretleri Vakfı'na devredilmişti.

Gezi Parkı mülkiyetinin devredildiği Sultan Beyazıt Hanı Veli Hazretleri Vakfı’nın, 'Türk Medeni Kanunu yürürlüğe girmeden önce kurulmuş, yönetimi bugüne kadar ulaşamamış, arşivlerde kayıtları bulunan vakıfları kapsayan mazbut vakıflar statüsünde' olduğu ortaya çıktı.

Taksim Gezi Parkı, Şişli Etfal Hastanesi, Vefa Lisesi ve Sait Halim Paşa Yalısı'nın devredildiği vakıf hakkında açıklama yapan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, ''Böyle bir vakıf yok. Böyle bir vakfın Gezi Parkı üzerinde tahakküm elde etme şansı da yok'' diyerek tepki göstermişti.

İmamoğlu'nun tepkisinin ardından incelemeye alınan Sultan Beyazıt Hanı Veli Hazretleri Vakfı gibi 'mazbut vakıfların' yönetimi Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından üstleniliyor. Merkezleri, tabelaları, yönetim kurulları ve hiçbir faaliyeti bulunmayan bu vakıfların, sadece kağıt üstünde varlığı bulunuyor.

 

gezi parkı taksim mülkiyet devir ekrem imamoğlu Sultan Beyazıt Hanı Veli Hazretleri Vakfı mazbut srşiv