Gezmek için İstanbul'a Gelen Turist, 'Onur Yürüyüşü' Sırasında Polise Adres Sorunca Darp Edilip Gözaltına Alındı

TAKİP ET

Arkadaşlarıyla öğle yemeğine gideceği sırada LGBT gruplarının onur yürüyüşüne denk gelen Miguel, adres sormak için polislerin yanına gittiğinde beklemediği bir tepkiyle karşılaştı.

İddialara göre, 25 Haziran günü arkadaşlarıyla öğle yemeği için Balat semtine gidecek olan Miguel Alvaro, adres sormak amacıyla polislerin yanına gitti.

Ancak beklenmedik bir şekilde polisler tarafından gözaltına alındı ve bir otobüse bindirildi. Alvaro polisler tarafından darp edildiğini ve kendisine neden gözaltına alındığı hakkında herhangi bir açıklama yapılmadığını belirtti.

5 saat sonra, gözaltına alınma nedeninin “gaylere benzediği” iddiasıyla olduğu ortaya çıktı.

Instagram hesabından durumu anlatan Miguel Alvaro'ya, polis karakoluna götürülerek, ifadesi alındıktan sonra suç işlediğini kabul ettiğini beyan eden bir belgeyi “serbest kalması” için imzalaması gerektiğin söylendi. Ancak Alvaro, onunla birlikte karakola götürülen arkadaşının kağıdı imzalamaması gerektiğini söylediği için imzalamadı. Karakolda tutulduğu süre boyunca aç ve susuz bırakıldı.

Alvaro'nun iddiasına göre altı saat sonra, serbest bırakılacağını düşündüğü sırada bir kez daha otobüse bindirilerek İstanbul’dan Şanlıurfa’ya götürüldü. Yol boyunca yalnızca bir şişe su verildi ve tuvalete gitmelerine bile izin verilmedi. Telefonuna el konulan Miguel, tanıdığı kimseyle iletişime geçemedi ve uçağını kaçırdı.

Miguel, aynı otobüste bulunan Çeçenler tarafından ‘’gay gibi göründüğü’’ gerekçesiyle ölümle tehdit edildiğini ileri sürdü. Miguel ancak 20 gün sonra Portekiz’e gidebildi. Onunla birlikte gözaltına alınan bir arkadaşının hala serbest bırakılmadığını belirtti.

Miguel, bu yaşanan olayları İnstagram’dan açtığı bir canlı yayında anlattı.
 

miguel alvaro onur yürüyüşü LGBT gözaltı