Ghezzal'a "Asist" Yapan Motorlu Kuryelere de "Şampiyonluk Primi Verilsin" Talebi

TAKİP ET

Beşiktaş şampiyonluğu kazandıktan sonra sosyal medyada ilginç bir talep gündeme geldi. Ghezzal'ın evraklarını sezon başında Türkiye Futbol Federasyonuna (TFF) yetiştiren motorlu kurye için "Onlara da şampiyonluk primi verilsin" şeklinde paylaşımlar yapıldı.

Beşiktaş'ın Cezayirli yıldız futbolcusu Rachid Ghezzal, 2020-2021 sezonunda ter döktüğü 31 maçta 8 gol ve 17 asistlik bir performans sergileyerek kariyerindeki kendi rekorunu kırdı.

Ghezzal’ın 5 Ekim 2020’de, TFF’ye yetiştirilen evrakları bir anlamda şampiyonluğun da asisti oldu. Transferin son gününde, Sergen Yalçın’ın da ısrarıyla kadroya dâhil edilen Ghezzal’ın evraklarını trafiğe takılmamak için motorlu kurye ile TFF’ye ulaştıran Beşiktaş yönetiminin yüzü, yıldız oyuncunun ortaya koyduğu müthiş performansla güldü. Beşiktaş’ın tarihî şampiyonluğunda kilit rol oynayan Ghezzal’ın evraklarını yetiştiren motorlu kurye, şampiyonluğun adeta ilk halkası hâline geldi.

Süper Lig’de 25 gole doğrudan katkı veren Ghezzal, yaptığı 17 asistle sezonun asist kralı oldu. Bu sezon Beşiktaş formasıyla Süper Lig’de 8 golle ağları havalandıran Ghezzal, kariyerindeki kendi rekorunu da yinelemiş oldu. Zira Cezayirli oyuncu daha önce, 2015-2016 sezonunda top koşturduğu Lyon'da da sekiz defa gol sevinci yaşamıştı.

Öte yandan Süper Lig'de son 15 yılda, 2010-2011 sezonunda Fenerbahçe'nin efsane futbolcusu Alex de Souza ve 2012-2013 sezonunda ise Bursasporlu Pablo Martin Batalla da 17’şer asist yaparak asist krallı olmuştu.

Beşiktaş şampiyonluk Süper Lig Rachid Ghezzal motorlu kurye TFF Ghezzzal evrak 2020-2021 sezonu şampiyon Beşiktaş Raşit Gezzal Lyon Alex de Souza Fenerbahçe Bursaspor Pablo Martin Batalla asist kralı asist kra