Gine-Bissau'da Darbe Girişimi

TAKİP ET

Gine Bissau Cumhurbaşkanı Umaro Sissoco Embalo'nun Kabine Toplantısı yaptığı esnada Cumhurbaşkanlığı Sarayı etrafında silah sesleri duyuldu.

Batı Afrika ülkesi Gine Bissau'nun başkenti Bissau'da Cumhurbaşkanı Umaro Sissoco Embalo'nun Kabine Toplantısı yaptığı esnada Cumhurbaşkanlığı Sarayı etrafında silah sesleri duyulduğu belirtildi.

Yerel basında çıkan haberlerde Embalo'nun askerin elinde olduğu iddia edilirken, Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nın asker tarafından çember içine alındığı öne sürüldü.

Sosyal medyada ise Genelkurmay Başkanı Biague na Ntan'ın dün yaşamını yitirdiği ve darbe girişimine de bu gelişmenin sebep olduğu iddiaları yer aldı.

Olayın ardından okullarda eğitime ara verildiği ve öğrencilerin evlerine gönderildiği aktarıldı. Görgü tanıkları, şehir merkezinde çok sayıda asker bulunduğu ve bazı resmi kurumların da asker tarafından kordon altına alındığını aktardı.

Gine Bissau Cumhurbaşkanı Embalo ise yaptığı açıklamada "Ben iyiyim, durum hükümetin kontrolü altında. Hükümet ve benim için endişelenenlere teşekkür ederim" dedi.

gine bissau darbe girişimi afrika batı afrika