Girdikleri Evde Dedektörle Arama Yapıp Altınları Çaldılar

TAKİP ET

Adana'da dedektörle arama yaparak 200 bin lira değerinde altın çaldığı iddiasıyla gözaltına alınan iki zanlıdan biri tutuklandı.

Adana'da 8 Ocak günü gece saatlerinde Seyhan ilçesi İstiklal Mahallesi’ndeki 2 katlı müstakil bir evde hırsızlık meydana geldi.

Ahmet B., sabah evinin penceresindeki demir şebekenin çıkarıldığını fark etti.

Evin bir odasındaki içerisinde 200 bin lira değerinde ziynet eşyası bulunan kasanın açık olduğunu gören Ahmet B., Adana Emniyet Müdürlüğü'ne giderek şikayetçi oldu.

Ahmet B.'nin şikayeti üzerine Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri, olayla ilgili çalışma başlattı.


Hırsızlık Malzemeleri Ele Geçirildi


Soyulan evin yakınlarındaki güvenlik kamerası görüntülerini inceleyen ekipler, şüphelilerin Niyazi T. (44) ile arkadaşı Şeyhmuz T. (33) olduğunu tepit etti.

Adresleri belirlenen Niyazi T. ile Şeyhmuz T. evlerine yapılan eş zamanlı baskınlarda yakalandı. Şüphelilerin evlerinde yapılan aramalarda hırsızlık yaparken kullandıkları 2 çift eldiven, murç, balyoz ile metal dedektör ele geçirildi.

Yapılan çalışmada şüphelilerin, metal detektörüyle evde altın aradıkları, murç ve balyoz ile kasanın kapağını kırarak açtıkları belirlendi.


Hırsızlık Yaptıklarını İnkar Ettiler


Gözaltına alınıp emniyete götürülen şüphelilerden Niyazi T., görüntülerdeki kişinin kendisi olduğunu ancak hırsızlık olayını gerçekleştirmediğini; Şeyhmuz T. ise Niyazi T. ile olay günü tanıştıklarını, hırsızlık yapmadığını iddia etti.

Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen Niyazi T. çıkarıldığı mahkemece tutuklanırken, Şeyhmuz T. ev hapsi cezasıyla tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Şüphelilerin çaldığı ziynet eşyaları ise bulunamadı. 

hırsızlık adana soygun dedektör dedektörle arama yaptılar altın çaldılar