GKRY'deki Rum Takım, Şampiyonluk için Basılan Tişörtlerinde "KKTC'yi Kana Buladı"

TAKİP ET

Güney Kıbrıs Rum Yönetimindeki (GKRY), Girne Futbol Kulübü (PAEEK) bir skandala imza attı. Güney Kıbrıs Futbol Liginde şampiyon olan Girne Futbol Kulübü (PAEEK) 'KKTC'den kan damlayan' tişörtler ile şampiyonluk kutlaması yaptı.

Kıbrıs Türklerine, "Türklere ölüm, Türk'e ölüm" diye naralar atan, taş ve sopalarla saldıran Kıbrıs Rumları Türklere olan nefretini bir kez daha ortaya çıkardı. Girne kökenli Rumların kulübü, Güney Kıbrıs 2. Liginde şampiyon olarak, tarihinde ilk kez 1. Ligde mücadele etmeye hak kazandı. İlk kez 1953’te kurulan ve bugünkü; “Girne Bölgesi Futbol ve Spor Birliği-PAEEK FC” ismini 1977’de alan Girne’nin ilk futbol takımı PAEEK, 69 yılda ilk kez Güney Kıbrıs futbol şampiyonasında birinci kategoriye yükselmeyi başardı. Galibiyet hasretini, siyasi, kin ve nefret içeren skandal görüntülere imza atarak kutlayan Rumların tarihi takımı PAEEK’in, şampiyonluk için basılan tişörtlerinde KKTC’den kan damlayan fotoğraflar basıldığı görüldü.

UNUTMUYORUZ!

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin olduğu bölgeden kan aktığı görülen tişörtleri giyen Girne Futbol Kulübü futbolcuları, futbolu siyasi mesajlarla nefret eylemi için kullandı. Ayrıca söz konusu tişörtlerdeki haritanın üzerinde “Unutmuyoruz” yazısının yer alması, Rumların Akritas Planı ile Ada'yı yıllarca kana bulaması Türk Ordusu'nun ise bu kanı durdurmasını bize hatırlattı.

 

kuzey kıbrıs güney kıbrıs tehdit kan saldırı rum türk kıbrıs