Göbeklitepe'de Balon Turları Başlıyor

TAKİP ET

Dünyanın eski tapınağına ev sahipliği yapan Göbeklitepe'de balon turları başlıyor.

Dünyada bilinen en eski tapınağa ev sahipliği yapan ve UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi'ndeki Göbeklitepe'de, sıcak hava balonu turları için test uçuşlarına başlandı. Test uçuşlarının bir ay içinde tamamlanmasından sonra başlayacak ticari amaçlı balon uçuşlarıyla turistler, tarihi mekanın tamamını görebilecek bir rotada seyahat edebilecek.

Neolitik Çağ'a ait yabani hayvan figürlü 'T' biçimli dikili taşlar, 8- 30 metre çapında dairesel ve dikdörtgen şekilli dünyanın en eski tapınak kalıntıları ile çeşitli eserlerin bulunduğu, 12 bin yıllık geçmişiyle dünyanın en eski tapınağı olarak kabul edilen Göbeklitepe'de kazılar, 50 yılı aşkın süredir devam ediyor.

Dünya çapında ilgi çeken Göbeklitepe, Şanlıurfa'nın kuzeydoğusunda yer alıyor. Şanlıurfa merkezine yaklaşık 20 kilometre uzaklıkta olan bu tarihi yer, akademik araştırmaları ve belgesellerin ilgi odağı olurken, turistler için de önemli bir cazibe merkezi olmaya başladı. Bu tarz girişimlerle Gökbeklitepe'den elde edilen gelirin artması hedefleniyor.

göbeklitepe şanlıufa balon turist test uçuşu