'Göçmen Krizini Aşmak İçin Rus Nükleer Bombardıman Uçaklarına İhtiyacımız Var'

TAKİP ET

Belarus diktatörü Lukaşenko, Polonya sınırında yaşanan göçmen krizini aşmak için Rus nükleer bombardıman uçaklarına ihtiyaç olduğunu söyledi.

Belarus diktatörü Aleksandr Lukaşenko, Polonya sınırında yaşanan göçmen krizini aşmak için Rus nükleer bombardıman uçaklarına ihtiyaç olduğunu söyledi.

Bu açıklama, iki adet Rus “Tu-160” model savaş uçağının Belarus hava sahasında iki gündür sürdürdüğü eğitim uçuşlarında bombalama tatbikatı yapmasının hemen ardından geldi. 

Sınırdaki Durumu İzlememiz Gerekiyor

Polonya ile yaşanan kriz ve hava sahasında uçan Rus uçaklarıyla ilgili konuşan Lukaşenko "Bizim sürekli sınırdaki durumu izlememiz gerekiyor. Onlar istediği gibi gürültü çıkarıp, bağırsınlar. Evet, bunlar nükleer silah taşıyabilen bombardıman uçakları. Ama bizim başka seçeneğimiz yok. Sınırların (Polonya) ötesinde orada ne yaptıklarını görmeliyiz." dedi.

Doğalgaz Tehdidi

Belarus diktatörü Lukaşenko, ayrı bir açıklamada Batı'nın Belarus’a yaptırım uygulamadan önce, Belarus üzerinden Avrupa’ya giden doğal gaz sevkiyatını “düşünmesi” gerektiğini belirterek, "Avrupa'yı ısıtıyoruz, hala sınırı kapatacakları konusunda bizi tehdit ediyorlar. Peki ya doğal gazı kesersek ne olur?" dedi.

Lukaşenko, Belarus makamlarının başta kadın ve çocuklar olmak üzere sınırdaki göçmenlere yardım etmeleri gerektiğini de sözlerine ekledi.

lukaşenko belarus polonya göçmen göçmen krizi rus uçakları nükleer