Göğsüne Büyük Atatürk'ün Fotoğrafı Takmayan Teğmene Tepki Gösteren 4 Teğmenin TSK'dan İhracının Talep Edildiği İddia Edildi

TAKİP ET

10Haber'in haberine göre 10 Kasım'da göğsüne Büyük Atatürk'ün fotoğrafını takmayan teğmene tepki gösteren 4 teğmenin TSK'dan ihracı talep edildi.

10 Kasım'da, Tuzla Piyade Okulu'nda bir teğmenin, göğsüne Atatürk fotoğrafı takmaması üzerine 4 teğmen, fotoğrafı takmayan teğmene tepki gösterdi. İddiaya göre Kara Kuvvetleri Komutanlığı Disiplin Soruşturma Heyeti, tepki gösteren 4 teğmenin TSK'dan ihracını talep etti.

''Bütün Teğmenler Geçici Olarak Görevden Uzaklaştırıldı''

Konu ile ilgili açıklama yapan AKP'li Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler ''Tuzla Piyade Okulu'ndaki olay 10 Kasım'da meydana gelen bir hadise. Bir tane öğrenci subayımız, yakasına takması gereken fotoğrafı takmıyor ve 'toplu iğnem yok onun için takamadım' gibi bir gerekçe ortaya sürüyor. Ona tepki gösteren başka öğrencilerle aralarında tartışma yaşanıyor. Bu olay sonucu hepsi geçici olarak görevden uzaklaştırıldı. Bu olayla ilgili mahkeme ve Yüksek Disiplin Kurulunda verilecek kararları duyuracağız. Sorumlu görülen yöneticiler de görevden uzaklaştırıldı. Bu aşamada olayı yanlış yerlere götürecek yorumlardan kaçınmalı ve adli sürecin sonuçlanması beklenmelidir.'' ifadelerini kullandı.

tsk teğmen Atatürk ihraç yaşar güler