Gökçek 'Yılda 10 Milyon Turist Getirecek' Diyordu: Ankapark İflas Etti

TAKİP ET

Eski ABB Başkanı Melih Gökçek'in yılda 10 milyon turist getireceğini iddia ettiği Ankapark iflas etti.

Sözcü'den Deniz Ayhan'ın haberine göre AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın talebiyle istifa eden Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Melih Gökçek'in "Çinliler, Katarlılar istiyor, yılda 10 milyon turist gelecek" diye anlattığı ve 801 milyon 288 bin dolar harcanan Ankapark resmen iflas etti.

Ankapark Turizm İşletmeleri Ticaret Anonim Şirketi'nin iflas ettiğine dair Ankara 21. İcra Dairesi'nin ilanı, Ticaret Sicil Gazetesi'nde yayımlandı.

Mansur Yavaş yönetimindeki Ankara Büyükşehir Belediyesi, zarar eden Ankapark'ın ABB'ye devri talebiyle dava açmış, tesisin Ankapark'ta devrine ilişkin davanın 15 Haziran 2022'ye ertelenmesine karar verilmişti.

Mansur Yavaş'ın "Şeffaf Belediyecilik" anlayışıyla yayımladığı "israf sayfası"nda yer alan Ankapark verilerine göre tesisin yalnızca giriş kapısı için 14 milyon 548 bin dolar, hiç kullanılmayan teleferik için 50 milyon 438 bin dolar, plastik çiçek ve ağaçlara 1,8 milyon dolar, bitkiler için 16 milyon 201 bin dolar harcandı. Yine israf sayfasında yer alan bilgilere göre hızlı botlar ve jetski gondol için 33 milyon 286 bin dolar, uçan ada için 8 milyon 194 bin dolar, fıskiye ve ışıklandırmalar için 14 milyon 822 bin dolar, hız treni için 12 milyon 475 bin dolar, Nuh'in gemisi ve hayvan figürleri için 698 bin 253 dolar, otorobot gösteri binası için 6 milyon 166 bin dolar, hareketli timsah için 15 bin 954 dolar ödendi. Ayrıca formula 1 simülatörü, dijital oyun çadırı dekorasyonu, kedi temalı havuz, Roller Coaster, dinozor ve kamuflaj malzemeleri ile parkın tanıtım filminin yayımlanması, gümrük, harç ve vergi gideri için 34 milyon 242 bin dolardan fazla harcama yapıldı.

Ankapark'ın iflasının ardından oluşan kamu zararının tüm uyarılara rağmen projede ısrar eden eski Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'ten tazmin edilmesi talep edilebilir.

Melih Gökçek yılda 10 milyon turist getirecek diyordu ankapark iflas etti