Gökçek'in Kol Saati Heykeli Yerine Kızılca Gün Anıtı Dikildi

TAKİP ET

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş tarafından sökülen, Melih Gökçek'in kendi döneminde TBMM Kavşağı'na yaptırdığı kol saati heykelinin yerine '27 Aralık 1919 Kızılca Gün Anıtı' yapıldı.

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Atatürk’ün Ankara’ya gelişinin 101. yıl dönümünde, Genelkurmay Kavşağı’nda “27 Aralık 1919 Kızılca Gün Anıtı”nın açılışını yapacak. Maliyeti ASO 2. Organize Sanayi Bölgesi tarafından karşılanan yaklaşık 10 metre yüksekliğindeki anıt, milli mücadeleye inanmış Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk ve Temsil heyetini, onları karşılayan Ankaralıları ve 16 Türk Devleti ile Türkiye Cumhuriyeti’ni sembolize ediyor.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın talebi doğrultusunda hazırlatılan ve Atatürk’ün Ankara’ya gelişi ile Milli Mücadele yıllarını anlatan anıt, Genelkurmay Kavşağı’na konuldu. Başkan Yavaş, Melih Gökçek’in kendi döneminde yaptırarak bu alana yerleştirdiği kol saati heykelini kaldırtmıştı.

Heykeltraş Aslan Başpınar tarafından yaklaşık 10 metre yüksekliğe ve 4,5 metre ene sahip cam elyaf takviyeli polyester malzemeden yapılan anıt, 17 figür ve 1 rölyeften oluşuyor. Anıta verilen isim olan "Kızılca Gün", Oğuz töresine göre bir devletin yıkılıp yeni bir devletin kurulduğu ve yeni liderin seçildiği gün olarak biliniyor.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Atatürk'ün Ankara'ya gelişinin 101. yıl dönümü dolayısıyla mesaj da yayınlayarak "Pandemi sürecini geride bıraktığımızda, her 27 Aralık’ı kentimizin bayramı olarak caddelerde büyük bir coşkuyla kutlamaya devam edeceğiz" dedi.

mansur yavaş abb ankara büyükşehir belediyesi kızılca gün anıtı kol saati kol saati heykeli chp heykel chp heykel genelkurmay kavşağı ankara 27 aralık ankaraya gelişi atatürk atatürkün ankaraya gelişi 1919