Gökçek'in Mumu Yatsıya Kadar da Yanmadı

TAKİP ET

Birçok kez kendi partisi tarafından suçlanan ve adı sık sık terör örgütlerini destek, yolsuzluk, israf gibi olaylarla anılan eski Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Melih Gökçek, dün telefonla bağlandığı CNN Türk canlı yayınında kendisini savunmaya çalıştı

Birçok kez kendi partisi tarafından suçlanan ve adı sık sık terör örgütlerini destek, yolsuzluk, israf gibi olaylarla anılan eski Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Melih Gökçek, dün telefonla bağlandığı CNN Türk canlı yayınında kendisini savunmaya çalıştı.

31 Mart'ta göreve gelen ABB Başkanı Mansur Yavaş'ın hakkında "700-750 milyon dolar belediyeye maliyeti. İsteyen herkese faturalarını yollayabilirim. Bu para, belediyenin ailelere yaptığı yardımı 30 yıl boyunca karşılar" ifadelerini kullandığı Ankapark projesi için Gökçek, önce kendisinden sonra göreve gelen AKP'li Osman Tuna'yı, sonra Yavaş'ı suçladı. "Dinozorla yatıp dinozorla kalkıyorlar" sözleriyle isyan eden Gökçek, toplamda 1 milyar 350 milyon TL harcandığını, bunun da 400 milyon dolara denk geldiğini kaydetti. Gökçek'in canlı yayında bu ifadeleri kullanmasından kısa süre sonra 10 yıl önce ABB Meclisi'nde yaptığı konuşmaların kaydı sosyal medyada yayıldı. Gökçek, buradaki konuşmasında ise bugün savunduklarının aksine şöyle konuşuyor: "Şu ana kadar yaptığımız çalışmalarda da 650-750 milyon dolar civarında Disneyland'ın kendisi için bir yatırım gerekiyor."

750 milyon dolar Ankapark CNN Türk Disneyland hande fırat mansur yavaş Melih Gökçek