Gökhan Zan TamgaTürk'e Konuştu: TİP Benimle Konuşmadan Bu Kararı Verdi

TAKİP ET

Depremde sorumlu isimlerden birisi olarak gösterilen CHP Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş'ın adaylığı tartışma konusu olmuştu.

Lütfü Savaş'a en büyük tepki gösteren isimlerden birisi olan Gökhan Zan, Türkiye İşçi Partisi Hatay Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olmuştu.

AKP'den Ses Kaydı Gitti İddiası

Türkiye İşçi Partisi, Gökhan Zan'ın adaylığını geri çektiğini açıkladı. İsmail Saymaz'ın aktardığına göre Turgay Kocakaya isimli bir kişi Gökhan Zan'la iletişime geçerek "AK Parti Hatay İl Binası'ndan aradığını" söyleyip, kayıt altına aldığı bu görüşme sırasında Gökhan Zan'a adaylıktan çekilmemesi karşılığında 3 milyon dolar önerdi. Zan da iddiaya göre 5 milyon dolar için pazarlık etti. İkinci bir görüşme kaydında ise Gökhan Zan'ın TRT'de spor yorumculuğu yapmak için pazarlık ettiği ileri sürüldü. Turgay Kocakaya, bir süre sonra yine iddiaya göre bu kayıtları kullanarak Gökhan Zan'a şantaj yaptı. Gökhan Zan da suç duyurusunda bulundu.

İddiaya göre bu iki ses kaydı CHP'nin tartışma konusu olan ve CHP Genel Merkezi tarafından savunulan adayı Lütfü Savaş'ın ekibine de TİP Genel Merkezi'ne de ulaştı. TİP Genel Merkezi, kayıtları dinledikten sonra Gökhan Zan'la görüştü. Gökhan Zan ise ses kayıtlarının tamamen montaj olduğunu ve suç duyurusunda bulunacağını söyledi. 

"Lütfü Savaş Tehdit Etti"

TİP'in Gökhan Zan'ı adaylıktan çekmesinden sonra Zan, tehdit edildiği ve şantaja maruz kaldığı iddiasıyla suç duyurusunda bulunduğunu açıkladı.

Zan, beraberinde avukatıyla İskenderun Adliyesi önünde gazetecilere, son 1 haftadır yoğun tehdit ve şantajla karşılaştığını belirtti.

Bu durumun daha önce de yaşandığını dile getiren Zan, "Daha önce adaylıktan çekilmem için 'Lütfü Savaş adına geldiklerini, çekilmezsem bana ve aileme zarar vereceklerini, sahte kayıtlarla itibar suikastı yapacaklarını' söyleyenlerin şantajına maruz kaldım ama bu tehdit ve şantajlara boyun eğmedim. Bir daha gelirlerse haklarında suç duyurusunda bulunacağımı söyleyip kovdum." diye konuştu.

Özgür Özel'in Açıklaması Akıllara Geldi

TİP'in Gökhan Zan'ın adaylığını çekmesinden sonra akıllara CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in İsmail Saymaz'a yaptığı açıklamalar geldi.  Özel, verdiği bir röportajda, TİP'in seçimi kaybettirebileceğini söylemiş, "Hatay'da en iyi alternatif Lütfü Savaş'tı. Hatay'dan iyi haberler geliyor. Başa baş bir yarış içindeyiz. TİP'in adayı seçim kaybettirme potansiyeline sahip." diye konuşmuştu.

TamgaTürk'e Konuşan Gökhan Zan: TİP Benimle Görüşmedi

TamgaTürk'e konuşan Gökhan Zan, TİP'in kendisiyle görüşmeden bu kararı aldığını ve montaj kayıtlarla kendisine şantaj yapıldığını söyledi. Zan, şu ifadeleri kullandı:

Konuyu savcılığa taşıdım. Deepfake ile montaj yapıp para istediler, vermedim. Çekilmem halinde Lütfü Savaş tarafından para verileceğini de söylediler çekilmedim. 

TİP benimle görüşmeden bu kararı verdi. Savcılığa suç duyurumu yaptım, top artık yargıda.

gökhan zan tip türkiye işçi partisi Gökhan Zan hatay büyükşehir belediyesi hatay