Gökyüzünde Beliren Yüzlerce Sıralı Işık Hakkında Bakan Varank Açıklama Yaptı

TAKİP ET

Türkiye'nin çeşitli yerlerinden akşam saatlerinde gökyüzünde sıralı bir şekilde 100'ün üzerinde ışık görüntülendi. Bu ışıklar, vatandaşlarımızda büyük bir merak uyandırdı.

İstanbul’da akşam saatlerinde gökyüzünde beliren sıralı ışıklar, vatandaşları hayrete düşürdü. Bu ışıklar ayrıca Muğla, Tekirdağ, Bursa ve diğer birçok ilimizde de görüldü.

Gökyüzündeki gizemli ışıklar kısa sürede sosyal medyada da gündemi meşgul ederken ışıkları gören vatandaşlar şaşkınlıklarını gizleyemedi.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ise yaptığı açıklamada, dün saat 22.05 sularında görülen gökyüzündeki parlamaların Starlink Leo Uyduları Güneş Panellerinden kaynaklandığını duyurdu.

Elon Musk Artık Önceden Haber Versin

Starlink, Amerikan uydu şirketi SpaceX tarafından uydu interneti erişimi sağlamak üzere inşa edilmiş bir uydu takımyıldızı. Takımyıldızı, yer istasyonları ile birlikte çalışacak ve seri olarak üretilen binlerce küçük uydudan oluşacak.

Öte yandan benzer bir olay, daha önce de yaşanmış ve söz konusu ışıklar yine büyük bir merak uyandırmıştı.

SpaceX firması ayrıca bazı uydularını keşifler ve bilim amaçlı kullanmakla birlikte bazı uydularını ise ordulara satmayı da planlıyor.

Starlink SpaceX Elon Musk İstanbul Ulusal Gözlemevi Gökyüzünde ışıklar Starlink Leo Uyduları Starlink güneş panelleri Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank TÜBİTAK