Gökyüzünün Gizemini Merak Eden Vanlılar 'Astrofest' Etkinliğinde Bir Araya Geldi

TAKİP ET

Vanlılar, Gürpınar Belediyesi'nin bu yıl ilk kez düzenlediği 'Gökyüzü Gözlem ve Fotoğraflama Festivali-Astrofest' etkinliğinde buluştu.

Gürpınar Belediyesi bu yıl ilk kez uzay, uzay gözlemi, meteor yağmurları ve astrofotoğrafçılık konusunda eğitim verilen “Gökyüzü Gözlem ve Fotoğraflama Festivali-Astrofest” etkinliğini düzenledi. Mesire alanında düzenlenen etkinlikte halk arasında 'yıldız kayması' olarak da bilinen Perseid meteor yağmurlarının saatte ortalama 70 ila 80 meteor kayması gözlemlenebildi. 

Etkinliğe katılan Astronom Hasan Çetresi, Jüpiter ve Satürn gezegenlerini gözlemledikten sonra tüm ışıkları kapatarak bir saat içerisinde 70 ila 80 göktaşını gözlemleyebileceklerini belirtti.

Fotoğraf eğitmeni ve sanatçısı Murat Cacim ise uygulamalı eğitimden sonra Samanyolu Galaksisi ve meteor yağmurunu fotoğraflayacaklarını ifade etti.

Gökyüzü meraklıları için düzenlenen etkinlikten oldukça keyif aldıklarını belirten Gürpınar Belediye Başkanı Hayrullah Tanış, “Festival kapsamında 43 kişilik ekip burada gözlem yapıp, aynı zamanda fotoğraf çekecektir. Gürpınar'ın huzurlu ve güvenli bir kent olduğunu kanıtladık” şeklinde konuştu.

 

van gökyüzü gözlem fotoğraflama gürpınar