Göl Kenarına Bırakılan 300 Civciv Ölüme Terk Edildi

TAKİP ET

Adana'da Seyhan Baraj Gölü çevresine bırakılan yüzlerce civciv ölüme terk edildi.

Dün akşam Seyhan Baraj Gölü'ne gelen balıkçı Recep Yılmaz, gölün çevresinde yüzlerce civciv olduğunu fark etti. Çok sayıda civcivin ölüme terk edildiğini gören Yılmaz, iddiaya göre durumu Adana Büyükşehir Belediyesi’ne bildirdi ancak ilgilenen olmadı.  Sabah saatlerinde durumu kontrol etmek için göl kenarına gelen Yılmaz, civcivlerden bazılarının öldüğünü, diğerlerinin de ölen civcivleri yiyerek hayatta kaldığını gördü. 

Olaydan haberdar olan AKP Sözcüsü Ömer Çelik, “Bu civcivleri, bu küçük canları ölüme terk edenler insanlıktan nasibini almamış. Küçük canları kurtarmak için hemen harekete geçtik. Yetkili arkadaşlarımız küçük canları kurtarmak için çalışıyor” şeklinde açıklama yaptı.

Tahlil Yaptırıp Önlem Alacağız 

Çelik'in açıklamasının ardından Çukurova İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri civcivleri toplamaya başladı. İl Tarım ve Orman Müdürü Muhammet Ali Tekin, “İstenmeyen bir olay ama bu işi yapanların vicdanla çok bir bağlarının olmadığı ortada. Biz haber alır almaz ekiplerimizle geldik. Civcivlerin sulaması, yemlemesi yapıldı. Buradan güvenli bir ortama götürülecek. Karantinaya alınacak ve karantina süresi sonunda eğer bir sahibi çıkmazsa bu civcivleri biz çiftçimize sahiplendirip bakımını üstlenmesini sağlayacağız. Böylece civcivlerin yaşaması yönünde elimizden geleni yapacağız. Birkaç civciv sıcaktan ve susuzluktan telef olmuştu. O civcivleri de laboratuvara gönderiyoruz. Onların da tahlillerini yaptırıp önlemleri alacağız” diye konuştu. 

adana seyhan baraj gölü civciv atıldı ömer çelik