Gölün Altından Köy Çıktı

TAKİP ET

İtalya'nın kuzeyinde bulunan Resia Barajı'ndaki tadilat nedeniyle, yıllar önce su altında kalan köy günyüzüne çıktı.

Sularının ortasında tek başına yükselen 'çan kulesi' ile tanınan Resia Gölü, ikonik görüntüsü ile bir kitaba ve Netflix dizisine konu olmuştu.

Ancak barajdaki tadilat nedeniyle sular geçici olarak boşaltılınca, barajın 1950 yılında inşa edilip bölgeyi sular altında bırakmasından önce yüzlerce insanın yaşadığı Curon köyünün kalıntıları günyüzüne çıktı.

Bölgede yaşayan insanların sosyal medyada paylaştığı harabelerin görüntülerinde 14. yüzyıldan kalma kilisenin çan kulesinin yanında merdivenler, duvarlar ve mahzen kalıntıları göze çarpıyor.

Luisa Azzolini isimli bir bölge sakini harabelerin görüntülerini sosyal medyada "Bu eski köyün kalıntılarının arasında yürümek garip bir his" diyerek paylaştı.

Curon köyünde mukim 160 hane barajın 1950 yılında inşa edilmesiyle tahliye edilmiş ve bazıları yakınlarda kurulan bir başka köye taşınmıştı.

Resia Gölü ya da Alman dilindeki ismiyle Reschensee Gölü, İtalya'nın Avusturya ve İsviçre sınırında bulunan Trentino-Güney Tirol bölgesinde yer alıyor.

 

Gölün Altından Köy Çıktı İtalya'nın kuzeyinde bulunan Resia Barajı'ndaki tadilat nedeniyle yıllar önce su altında kalan köy gün yüzüne çıktı