Google My Bussines Nedir, Nasıl Kullanılır?

TAKİP ET

Google hem bireysel hem de işletme kullanıcılarına avantajlı pek çok hizmet sunmaktadır. Bu hizmetlerden biri olan Google My Bussines nedir, nasıl kullanılır?

Google hem bireysel hem de işletme kullanıcılarına avantajlı pek çok hizmet sunmaktadır. Bu hizmetlerden biri olan Google My Bussines nedir, nasıl kullanılır? Cevapları yazımızda bulabilirsiniz.

1. Google My Bussines Nedir?

Google My Bussines nedir? Google My Bussines, Google’ın işletmeler için hazırladığı bir uygulamadır. Bu uygulama ile insanlar, işletmeleri kolaylıkla bulabilmekte, adresini tespit edebilmekte, telefon numaralarına ulaşım sağlayabilmekte, çalışma saatlerini görebilmekte ve işletmeyi ziyaret eden kullanıcılara yorum yapabilme imkânına sahip olmaktadır.

Google My Bussines hem işletme hem de müşteri açısından oldukça avantajlıdır. Müşteriler Google My Bussines aracılığıyla işletmenin sunduğu hizmet ve ürünler hakkında kolaylıkla bilgi sahibi olabilirler. Ziyaretçi sayısına ve yorumlara bakarak değerlendirmede bulunabilir, Google haritalar aracılığıyla yol tarifi alabilirler. İşletme açısından ise işletme sahiplerine hem daha güvenilir hem de daha profesyonelce bir ilgi ağı sağlanır. Böylece işletmenin tercih edilebilirliği artar. Ayrıca işletmeye gelen müşterilerin yorumları ve talepleri buradan takip edilebilir, işletmeye ait ürünlerin ve işletmenin fotoğrafları yüklenebilir ve ürün bilgileri sunulabilir. Böylece işletme daha çok kişiye ulaşır ve müşteri yelpazesi genişler.

Google My Bussines nedir, nasıl kullanılır? Sorularından ilkini cevapladık. Nasıl kullanabileceğiniz kısmında.

2. Google My Bussines Nasıl Kullanılır?

Google My Bussines nasıl kullanılır? Kullanımı oldukça basittir. İşletme sahibinin öncelikle Google My Bussines kaydı oluşturması gerekmektedir. Bunun için üzerinize kayıtlı bir Gmail hesabı yeterlidir. Kaydolduktan sonra oturum açma hakkına sahip olacaksınız. Oturum açıldıktan sonra başlangıçta işletmenizin adını ve konum bilgilerini eklemeniz gerekmektedir. Konum ekle butonunu kullanarak konum bilgilerinizi otomatik olarak ekleyebilirsiniz. Daha sonra çalışma saatlerinizi, işletmeniz hakkında bilgileri işletme ürün ve fotoğraflarınızı ekleyebilirsiniz.

Gerekli bilgiler tamamlandıktan sonra işletme adresinin ve işletme kaydının doğrulanabilmesi için bir doğrulama yöntemine başvurmak gerekmektedir. Doğrulama yöntemi, işletme kaydı tamamlandıktan sonra adresinize postalanmaktadır ve bir kod içermektedir. Bu kodu Google My Bussines hesabınızdaki doğrulama kodu alanına girdikten sonra işletmeniz, haritalarda ve aramalarda aktif hale gelir ve süreç tamamlanır. Google My Bussines nedir, nasıl kullanılır? Sorularını yanıtladık. Eğer bir işletme sahibiyseniz ve işletme hesabınız yoksa kolaylıkla Google My Bussines Kullanarak müşterilerinizi artırabilirsiniz.
 

google my bussines google my bussines nedir google my bussines nasıl kullanılır google my bussines