Google Verilerine Göre Türkiye'de Onlyfans Kullanımı Katlanarak Artıyor

TAKİP ET

Google verilerine göre Türkiye'de Onlyfans kullanımı giderek artıyor. Muhtelif konularda pek çok içerik yer alsa da müstehcen içeriklerin satıldığı bir uygulama olarak tanınan Onlyfans'ın "Odtufans" şeklindeki bir benzeri bile oluşturuldu. Fakat uygulama, toplumsal tartışmaların odağında olmayı sürdürecek gibi görünüyor.

OnlyFans Nedir?

2016 yılında açılan OnlyFans, fotoğraf, video ve canlı yayın gibi çeşitli içeriklerin yer aldığı, aboneliğe dayalı bir uygulama. Esasen pek çok ünlü ismin meslekleri üzerinden para kazanmalarını sağlayan bir uygulama olsa da yetişkinlere yönelik içerik üreten isimlerle gündeme gelen OnlyFans, özellikle son yıllarda gençler için tam bir "düşkünler ülkesi" haline gelen Türkiye'de giderek daha büyük bir ilgi çekmeye başladı.

1,5 milyondan fazla içerik üretici ve 150 milyon kayıtlı kullanıcısı bulunan uygulamaya olan ilgi Google verilerine göre giderek artıyor. 

Google verilerine göre "OnlyFans" kelimesinin Türkiye'den son 5 yılda aratılma sıklığı grafiği:
trends.embed.renderExploreWidget("TIMESERIES", {"comparisonItem":[{"keyword":"/g/11h01s_tpf","geo":"TR","time":"today 5-y"}],"category":0,"property":""}, {"exploreQuery":"date=today%205-y&geo=TR&q=%2Fg%2F11h01s_tpf#TIMESERIES","guestPath":"https://trends.google.com:443/trends/embed/"});

Milyonlarca Dolar Kazanç

4,99 dolardan 49,99 dolara kadar farklı ücretlerle -uygulamanın diliyle sözde 'bağış'larla- içeriklerin görüntülenebildiği uygulamadan herhangi bir vergi alınıp alınmadığı bilinmiyor. Elde edilen kârın yüzde 20'si OnlyFans'a, geri kalanı ise içerik üreticiye gidiyor. OnlyFans içerik üreticisi Blac Chyna, Bella Thorne ve Cardi B gibi ünlülerin aylık kazançlarının 10-20 milyon dolara ulaştığı belirtiliyor.

Ahlaki Yönü Tartışma Konusu

Uygulama, son günlerde Türkiye'de ahlaki yönüyle tartışma yarattı. OnlyFans içerik üreticisi olan Merve Taşkın'ın başka bir OnlyFans kullanıcısına yönelik "iyi dilekleri" sosyal medyada tartışma konusu oldu.



Kısa bir süre önce Alman propaganda organı Deutsche Welle'nin fahişeliği normalleştirdiği bir video yayımlanmıştı. 

Alman Propaganda Kanalı DW, Türkiye'de Seks İşçiliğini Özendirici Video Yayımladı

 

ODTÜ Öğrencilerinden 'Odtufans': Site Kapatıldı

google trends verilerine göre türkiyede türkiye onlyfans kullanımı katlanarak artıyor merve taşkın Kaitlyn Michelle Yanet Garcia Belle Delphine Corinna Kopf Sami Sheen Cardi B Larsa Pippen Dorinda Medley Ebru Polat Gizem Bağdaçiçek Sinem Özgür neslihan gü