Google'a Soruşturma Açıldı

TAKİP ET

Avrupa birliği Google'a 'dijital reklam faaliyetlerine yönelik rekabet' sebebiyle soruşturma açtı.

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu,  kendi alışveriş hizmetlerine avantaj sağladığı ve hakimiyetini kötüye kullandığı gerekçesiyle Google'a soruşturma açıldığını bildirdi. Soruşturma kapsamında Google'nin birlik rekabet kurallarını ihlal edip etmediği, reklam teknolojisinde kendi hizmetlerini avantajlı konuma getirip getirmediği,  rakip reklam hizmet sağlayıcıların zarara uğratılıp uğratılmadığı, üçüncü tarafların internet sitelerinde ve uygulamalarda reklam amacıyla kullanıcı verilerine erişimi kısıtlayıp kısıtlamadığı ve şirketin söz konusu verileri sadece kendi kullanımı için saklayıp saklamadığı incelenecek.

AB daha önce yapılan incelemelerde, Google'nin arama sonuçlarında kendi karşılaştırma hizmetini teşvik ederek ve rakiplerinin görünürlüğünü azaltarak, bir arama motoru olarak pazar hakimiyetini suistimal ettiğine karar vermişti. AB Komisyonu, bu nedenle 2017'de Google'a 2,42 milyar avroluk para cezası vermiş, arama motorundan alışveriş hizmetinde rakiplerine eşit muamelede bulunmasını talep etmişti. Google, söz konusu cezayı temyize götürmüştü.

İncelemelerini sürdüren komisyon, söz konusu soruşturmada rekabete zarar verecek durumların tespit edilmesi halinde şirkete yüksek miktarda para cezası verecek. 

 

 

google soruşturma avrupa birliği komisyonu rekabet ceza ab