Gorbaçov, ABD'de Kongre Binasının Basılması Hakkında Konuştu

TAKİP ET

Sovyetler Birliği'nin son lideri Gorbaçov, ABD Kongresi'nde yaşanan olayların ABD'nin bir devlet olarak geleceğiyle ilgili soru işareti doğurduğunu ifade etti.

Sovyetler Birliği'nin son lideri Mihail Gorbaçov, ABD Başkanı Donald Trump taraftarlarının Kongre binasına düzenlediği baskını Rus medyasına yorumladı.

Gorbaçov, yaptığı açıklamada "Capitol Hill'in işgalinin daha önceden ve kimler tarafından planlandığı açık. Washington'da yaşanan gelişmeler, bir devlet olarak ABD'nin geleceğiyle ilgili soru işareti doğurdu" dedi.

Aradan zaman geçmesinin ardından bu olayların gerçek sebebini anlayacaklarını belirten Gorbaçov, "Yeni kuşaktan insanlar silahlanma yarışının ölüm olduğunu anlayacak ve bunun sona ermesi gerektiğine dair çıkarımlarda bulunacaklar. Silahlanma yarışı durdurulacak ancak kademeli olarak. Silahlanma yarışından vazgeçmeye doğru bir dönüş olacak, bundan eminim" şeklinde konuştu.

Silahsızlanmayla ilgili anlaşmayı imzaladığı dönemde zor zamandan geçtiklerini ve buna rağmen başarılı olduklarını, zira barış istediklerini söyleyen Gorbaçov, savaş istemeyen insanların birleşmesi ve liderlerinin bir çıkış yolu bulması gerektiğini vurguladı.

Eski Sovyet lideri, "Onlar bir çıkış yolu bulacak ve yeni silah türlerini dikkate alarak yeni sözleşme türleri geliştirecekler. Umutlarımızı kaybetmemeliyiz. Gençlere olan ümidimi kaybetmiyorum. 'İyimserliğimi Koruyorum' adlı bir kitap yazmıştım ve halen iyimserim" diye ekledi.

mihail gorbaçov sscb sovyet kongre binası abd trump destekçileri washington