Gördüğü Baskı Nedeniyle Yaşamına Son Veren Vaiz Mehmet Deniz 'TDV Bütçesini Kullanmadığı İçin' Mimlenmiş

TAKİP ET

Balıkesir İl Müftülüğü'nde vaiz olarak görev yapan Mehmet Deniz'in sade yaşam tarzı nedeniyle Diyanet'ten baskı gördüğü için yaşamına son verdiği iddiasına ilişkin tartışmalar sürüyor.

Balıkesir'de vaiz olarak görev yapan Mehmet Deniz'in mobbing nedeniyle yaşamına son verdiği iddiaları sonrasında tartışma devam ediyor. 

Cumhuriyet’ten Sefa Uyar'ın haberine göre, Tekirdağ İl Müftülüğü'nden Manisa İl Müftülüğü'ne atanan Mustafa Soykök’ün,  Mehmet Deniz’i ziyaret ettiği, bu sırada Deniz’in Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) bütçesinden yemek ısmarlamak yerine cebinden karşılayarak simit-peynir aldırdığı, ilde düzenlenen ve masrafları TDV bütçesinden karşılanan toplantılara katılmadığı, bu olayların sonucunda “mimlendiği” ifade edildi.

Bisiklete Bindiği İçin Mobbing Uygulanan Vaiz İntihar Etti

Öte yandan Müftü Soykök’ün, Deniz’in görev yerinin değiştirilmesi için başkanlığa yazı yazdığı öğrenildi.

Cumhuriyet’in paylaştığı Ekim 2020 tarihli mütalaada Deniz’in özellikle 4-6 yaş Kur'an kursları alanında başarılı hizmetler yürüttüğünün vurgulanmasına karşın yer değiştirmeye ilişkin gerekçeler, “mesai saatleri dışında ve hafta sonları tarımla meşgul olduğu, müftülüğe hizmet aracıyla değil, motosikleti ile gittiği, normalin üzerinde sade giyindiği” şeklinde sıralandı. Bu nedenle Deniz’e “tepki gösterildiği, şikâyet edildiği” belirtildi. Deniz’in "uyarıldığı", ancak ilerleme kaydedilmediği, “huzur ortamının düzene koyulamadığı” öne sürüldü.

mehmet deniz mustafa soykök vaiz yaşamına son verdi türkiye diyanet vakfı