Görevden Alınan Korgan Kaymakamı İle İlgili Soru Önergesi

TAKİP ET

CHP, görevden alınan Ordu Korgan Kaymakamı Miraç Akbulut hakkında bir soru önergesi verdi.

Ordu Korgan Kaymakamı Miraç Akbulut, İçişleri Bakanlığı tarafından evvelsi gün görevden alınmış, 29 Ekim'de yaptığı Atatürk ve Cumhuriyet vurgulu konuşmanın ardından AKP ilçe yönetimi tarafından şikayet edilmesi nedeniyle görevden alındığı ileri sürülmüştü.

Ordu Valiliği bunun üzerine Akbulut'un "görevin sorumluluğu ile bağdaşmayacak şekildeki tutumu nedeniyle" görevinden alındığı şeklinde bir açıklama yapmış, CHP Ordu Milletvekili Mustafa Adıgüzel ise "Kaymakamın hangi tutum ve davranışının görevden almaya neden olduğunu da açıklasaydınız bari. Bu rezil karara kılıf bulamayışınızı, sıkıntınızı görüyorum" demişti.

Konuya ilişkin TBMM Başkanlığı'na İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun yanıtlaması istemiyle soru önergesi veren CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun "Ordu’nun Korgan İlçesi Kaymakamı Miraç Akbulut, herhangi bir somut gerekçe gösterilmeden görevinden uzaklaştırılmıştır. Akbulut’un, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı törenlerinde Mustafa Kemal Atatürk ve Cumhuriyet değerlerinden övgüyle bahseden konuşması, törenlere muhalefet temsilcilerini davet etmesi ve törenlerde Atatürk ve Cumhuriyet marşları çalınması gerekçeleriyle görevden uzaklaştırıldığı iddia edilmektedir" ifadelerini kullandığı önergede şu sorulara yer verdi:

    "Korgan Kaymakamı Miraç Akbulut’un görevden uzaklaştırılma gerekçesi nedir?

    Ordu’daki Adalet ve Kalkınma Partili yöneticiler tarafından, Akbulut hakkında herhangi bir şikâyette bulunulmuş mudur?

    Kaymakam Akbulut hakkında, ilçede düzenlenen 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı törenleriyle ilgili herhangi bir şikâyet ya da soruşturma unsuru bulunmakta mıdır?"

Görevden Alınan Korgan Kaymakamı İle İlgili Soru Önergesi