Görevden Alınan Ziya Selçuk Engelli Öğretmenler İçin Atama Sözü Vermişti: Öğretmenler Sözün Tutulmasını Bekliyor

TAKİP ET

Defalarca ertelenen ve Kasım 2020'de yapılan Engelli Kamu Personeli Sınavı'nın (E-KPSS) ardından beklenen atamalar halen yapılmadı.

Görevden alınan Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk Haziran ayında 2 bin 511 engelli öğretmen ataması için söz vermişti.

Mahmut Özer'in Ağustos ayının başında göreve gelmesine rağmen söz verilen atamalar gerçekleştirilmedi.

Salgın sırasında yapılan EKPSS'de 3 bin 11 engelli öğretmen başarılı olmuş ancak Şubat ayında gerçekleştirilen atamada beklentilerin oldukça altında olarak 500 öğretmen tayin edilmişti.

Atanmayan Engelli Öğretmenler Platformu (AEÖP) Sözcüsü Ümit Baday, "Haziran ayında atanmayı dört gözle bekliyorduk. Ağustos ayı bitmesine rağmen herhangi bir kadro açıklamasının yapılmaması karşısında hayal kırıklığı yaşıyoruz" diye konuştu.

Bakan Selçuk'un görevden alınmasının ardından göreve gelen Mahmut Özer'in durumlarını değiştirmediğini söyleyen Baday, "Milli Eğitim Bakanlığı yetkililerinden kontenjan açıklamasının bir an önce yapılmasını bekliyoruz. Artık dayanabilecek gücümüz kalmadı, zorluklar için de ayakta kalmaya çalışıyoruz. Bir an önce atanıp ayaklarımızın üzerinde durmak istiyoruz" dedi.

Atanamayan bir engelli öğretmen olan S.Ö. Tamga Türk'e yaptığı açıklamada engelli öğretmen atamalarının norm açığına göre belirlendiğini, 2 bin 511 kontenjan beklentisine rağmen yapılan 500 atamanın yeterli olmadığını söyledi.

Ücretli öğretmenlerle açığın kapatılmaya çalışıldığını belirten S.Ö. ücretli öğretmenlere de 2 bin 97 liraya kadar düşen, asgari ücretin dahi altında olan komik rakamlar ödendiğini belirtti.

Görevden Alınan Ziya Selçuk Engelli Öğretmenler İçin Atama Sözü Vermişti Öğretmenler Sözün Tutulmasını Bekliyor