Görevdeyken Putin ile Dans Eden Eski Avusturya Dışişleri Bakanı Rusya'ya Taşındı

TAKİP ET

2018'de Rus diktatör Vladimir Putin'i düğününe davet eden ve dans eden eski Avusturya Dışişleri Bakanı Kneissl, düşünce kuruluşu kurmak için Rusya'nın St. Petersburg kentine taşındı.

2018'de Rus diktatör Vladimir Putin'i düğününe davet eden ve dans eden eski Avusturya dışişleri bakanı, düşünce kuruluşu kurmak için Rusya'nın St. Petersburg kentine taşındı.

58 yaşındaki Karin Kneissl, Telegram'da paylaştığı bir mesajda Suriye'de yakalattığı midilli atlarının bir Rus askeri uçağıyla Rusya'ya getirildiğini açıkladı.

Kneissl, 2017'den 2019'a kadar Avusturya Dışişleri Bakanı olarak görev yaptı. Bu süre zarfında Avusturya ve Alman medyasında Rusya yanlısı görüşleri nedeniyle defalarca eleştirildi. Kneissl, eski Rus casus Sergey Skripal ve kızı Yulia'nın Birleşik Krallık'ta sinir gazı Novichok ile zehirlenmesinden kısa süre sonra Rus diktatör Putin'i düğününe davet ederek dans etmesiyle gündem olmuştu.

Kneissl, Haziran 2022'de Fransa'dan sınır dışı edilip kitaplarını, kıyafetlerini ve midilli atlarını Marsilya'dan Beyrut'a taşıdığını açıklamıştı.

Rusya'nın Avrupa'daki siyasi partiler ve birçok Avrupalı devlet görevlisi ile yakın ilişkisinin olduğu biliniyor. Daha önce de Putin ile yakın ilişkilere sahip olan eski Alman şansölyesi Gerhard Schröder emekli olduktan sonra Gazprom'da üst düzey yöneticiliğe getirilmişti.

kneissl avusturya dışişleri bakanı avusturya rusya rusya gazprom