'Görünmez Heykel' 15 Bin Euro Fiyatla Satıldı

TAKİP ET

İtalya'da Salvatore Garau'nun "lo sono" adlı görünmeyen 'eseri' açık artırmayla 15 bin euroya alıcı buldu.

İtalya'da, İtalyan heykeltraş Salvatore Garau'nun "lo sono" (Benim) adlı görünmeyen 'eseri' Milano'da bulunan Art-Rite müzayede evinde 18 Mayıs tarihinde 6 bin euroya açık artırmaya çıkarılmıştı.

Açık artırmaya katılan bir kişi, materyalsiz yani somut olmayan eser için 15 bin euro (yaklaşık 155 bin TL) ödedi. Eserin somut bir karşılığı olmaması nedeniyle alıcıya eser ile ilgili sadece orijinalliğinin kanıtı olan bir garanti belgesi verildi.

Heykeltraş Garau, eserinin satışı ile ilgili yaptığı açıklamada "Müzayede reddedilemez bir gerçeğe tanıklık etti. Boşluk, enerji dolu bir alandan başka bir şey değildir ve Heisenberg'in belirsizlik ilkesine göre boşluğumuzu boşaltıp geriye hiçbir şey kalmasa bile hiçbir şeyin ağırlığı yoktur. Bu nedenle yoğunlaşan ve kısacası içimizde parçacıklara dönüşen enerjiye sahiptir" şeklinde konuştu.

"Modern sanat" olarak tabir edilen akımla birlikte bu tarz eserlerin 'nasıl mümkün olduğuyla' ilgili TamgaTürk'ün Avelina Lésper ile yapmış olduğu söyleşiyi okumak için tıklayınız.

görünmez heykel görünmeyen heykel eser açık artırma 15 bin euro 155 bin tl alıcı buldu satıldı salvatore garau lo sono benim italya italyan heykeltraş somut soyut çerçeve enerji