Gözaltına Alınan Boğaziçili Öğrenci Yerde Sürüklendi! Açılan Başörtüsünün Kapatılmasına Dahi İzin Verilmedi

TAKİP ET

Boğaziçi Üniversitesi protestoları devam ederken başörtülü bir öğrencinin gözaltına alındığı sırada yerde sürüklendiği ve başörtüsünün açıldığı görüldü.

Boğaziçi Üniversitesi'nin atanmış rektörü Melih Bulu'ya karşı protestolar sürerken polisin pandemiyi bahane göstererek yaptığı sert müdahaleler tepkilere neden oluyor. Bugün gelen bir bilgiye göre başörtülü bir öğrenci gözaltına alınırken yerlerde sürüklendi ve açılan başörtüsünün kapatılmasına izin verilmedi.

Söz konusu öğrenci Şeyma Altundal'ın avukatı yaşanan durumu tutanak altına alırak Altundal'ın yerde sürüklendiğini ve açılan başörtüsünü örtmesine izin verilmediğini belirtti. Müvekkiline ters kelepçe uygulandığını aktaran avukat, Şeyma Altundal ile gözaltında görüştüğünü ve yaşananları aktardığını söyledi.

Tutanakta Altundal'ın ifadesine göre kötü muameleye uğradığı ve kadın sivil polis tarafından kolundan tutulmak suretiyle yerde sürüklendiği iddia edildi. Daha sonra ters kelepçe ile gözaltına alındığını söyleyen Altundal, kendisini gözaltına alan polise başını örtmek istediğini belirtmiş, polisin ise cevaben hakaret ederek "Ben örteceğim senin başını. Eğ başını görürsün sen" şeklinde konuştuğu öğrenildi. Otobüse bindirildikten sonra da kötü muamelenin devam ettiğini söyleyen Altundal, ters kelepçeyi de çözmediklerini belirtti. 

Yaşanan bu durum çok sayıda tepkiye neden oldu.

başörtüsü boğaziçi öğrenci polis müdahale sert tutum kötü muamele şiddet