Gözaltına Alınan Ukraynalı Diplomat Hakkında Açıklama

TAKİP ET

Rusya, Ukraynalı diplomat Oleksandr Sosoniuk'un gözaltına alınması hakkında açıklama yaptı.

Rusya kolluk kuvvetlerinin veritabanından gizli bilgi almaya çalıştığı iddia edilerek gözaltına alınan Ukraynalı diplomat Oleksandr Sosoniuk hakkında Konsolosluk'tan açıklama geldi.

Sosonyuk’un bir Rus vatandaşından gizli bilgileri aldığı sırada gözaltına alındığı öne sürülen açıklamada “Rusya Federal Güvenlik Servisi, 16 Nisan’da St.Petersburg’da bir Rus vatandaşı ile görüşme sırasında Rus kolluk kuvvetlerinin veri tabanlarında ve Rusya FSB’sinde yer alan gizli nitelikteki bilgileri aldığı sırada Ukrayna'nın St. Petersburg Konsolosu Aleksandr Sosonyuk’u gözaltına aldı” ifadeleri kullanıldı.

Ukrayna da Açıklama Yaptı

Sosonyuk’un bu faaliyetlerinin bir diplomatik çalışanın statüsüne aykırı olduğunu ve Rusya Federasyonu'na karşı ‘düşmanca’ olduğunu belirten Rusya Federal Güvenlik Servisi (FSB)'ne Ukrayna cephesinden cevap gecikmedi.

Ukrayna Dışişleri Bakan Yardımcısı Yevhen Yenin, “Mevcut uygulamaya uygun olarak ve karşılıklılık ilkesi temelinde Ukrayna tarafı Rus diplomatlara yönelik misilleme hazırlığında” dedi.

Ukrayna Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Oleg Nikolenko ise, “Rusya’nın istikrarsızlaştırıcı eylemlerinde başka bir provokasyon. Rus kolluk kuvvetleri, St. Petersburg’daki Ukrayna Başkonsolosluğu’nun bir çalışanını gözaltına aldı. Diplomat şu anda Ukrayna diplomatik kurumunda” şeklinde açıklama yaptı.

 

rusya ukrayna gözaltı diplomat oleksandr sosoniuk açıklama konsolosluk