Gözler Kabine Toplantısına Çevrildi: Kısıtlamaların Gevşetilmesi Bekleniyor

TAKİP ET

Partili Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan liderliğinde toplanacak Kabine'den kısıtlamaların gevşetilmesi yönünde karar çıkması bekleniyor.

1 Haziran'a kadar sürecek kademeli normalleşmenin bitimine bir gün kalmışken, Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, 1 Haziran sonrasında nasıl bir yol izleneceğini açıklayacak.

Partili Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan liderliğinde toplanacak Kabine'nin kısıtlamaların gevşetilmesi yönünde karar alması bekleniyor.

Gelen bilgilere göre, toplantıda kafe ve restoranların kişi sınırlaması ile açılması, düğünlere belirli kurallar içerisinde izin verilmesi, sokağa çıkma kısıtlamasının esnetilmesi ve açık havada maske zorunluluğun kaldırılması gibi konuların gündeme gelmesi bekleniyor.

Öte yandan, spor salonları, halı sahalar, yüzme havuzları ve kıraathanelerin yarından itibaren açılmasına yönelik kararlar çıkması da öngörülüyor.

"Kafe ve Restoranlar Açılacak"

Kabine toplantısı öncesi Reuters'a konuşan bir yetkili, kafe ve restoranların açılacağını söyledi.

Türk yetkili, İngiliz haber ajansı Reuters'a verdiği demeçte "Bugünkü kabine toplantısının en önemli gündemi korona virüsü tedbirlerine yönelik atılacak normalleşme adımları olacak. Öncelikle uzun zamandır beklenen cafe ve restaurantların açılması yönünde karar alınması bekleniyor. Bilim Kurulu’nun da tavsiyesi bu yönde. 60.000’den yaklaşık 7.000 civarına kadar düşen günlük vaka sayıları buna imkan veriyor. Akşam saat 21:00 olan kapanma saatleri biraz daha ileri alınabilir. Çünkü işletmeler de bundan sıkıntı duyuyor” dedi.

Okulların açılmasıyla ilgili de konuşan yetkili "Okulların açılması konusu en kritik alanlardan biri. Bu konuda iki farklı görüş var. İlki açılması ve 2 Temmuz’da yaz tatiline girilmesi; diğeri de vaka sayıları düşerken bulaşa neden olabilecek okulların kapalı kalması yönünde. Sonuçta bu yıl eğitim-öğretim açısından neredeyse tamamlandı. Kabine toplantısında buna da karar verilecek" ifadelerini kullandı.

Yetkili, haftasonu kısıtlamalarının bir güne düşürülebileceğini, cumartesi günleri kısıtlamalarının kaldırılabileceğini fakat pazar günlerinin devam edebileceğini belirtti.

kabine toplantı erdoğan cumhurbaşkanı 1 haziran sonrası kısıtlamalar yasaklar gevşetilecek bekleniyor öngörülüyor kafeler restoranlar okullar haftasonu yasakları cumartesi pazar kalkacak gelecek normalleşme