Gözlerini Bağladığı Boğaya Defalarca Balyozla Vuran İşkenceci Cani Tahliye Edildi

TAKİP ET

Mardin'in Kızıltepe ilçesinde gözlerini bağladığı boğanın başını defalarca balyozla vurarak öldüren Mustafa Yaprak adlı cani, tutuklanarak cezaevine gönderilmişti. İşkenceci erkek tutuklandıktan 36 gün sonra çıkarıldığı mahkemece serbest bırakıldı.

Mardin'in Kızıltepe ilçesinde gözlerini bağladığı boğanın başına defalarca balyozla vurarak öldüren ve daha sonra tutuklanarak cezaevine gönderilen Mustafa Yaprak, 36 gün sonra çıkarıldığı mahkemece serbest bırakıldı.

Olay, 28 Kasım'da Kızıltepe ilçesine bağlı kırsal Hocaköy Mahallesi'nde meydana geldi. Mustafa Yaprak, ahırda keseceği gözleri bağlı boğayı balyozla kafasına defalarca vurarak öldürdü. Katliam görüntüleri ortaya çıkınca sosyal medyada büyük tepki gördü. Polis, görüntülerin Hocaköy Mahallesi'nde çekildiğini belirledi. Jandarma ile ortak çalışmaya başlayan ekiplerin incelemeleri sonucu Mustafa Yaprak adlı şahsın kasap olduğu belirlenirken, hayvan sahipleri R.B. ve M.B. ve 2 kişi daha gözaltına alındı. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen Mustafa Yaprak, çıkarıldığı mahkemece tutuklanırken, diğer zanlılar serbest bırakıldı.

Kızıltepe 3. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada tutuklu sanık Mustafa Yaprak hakim karşısına çıktı. Yapılan savunmanın ardından Yaprak’ın cezaevinde tutuklu bulunduğu süre, delillerin toplanmış olması ve sanığın kaçma şüphesinin bulunmaması nedeniyle tahliyesine karar verilerek, duruşma 16 Şubat’a ertelendi.
Savunmanın ardından duruşma 16 Şubat'a ertelendi.

 

mardin kızıltepe mustafa yaprak hayvana işkence