Green Card Başvuru Tarihleri Açıklandı

TAKİP ET

Amerika Birleşik Devletleri'nde süresiz olarak yaşama ve çalışma hakkı tanıyan Green Card başvuru tarihleri açıklandı. Green Card başvuruları bir çekilişle sonuçlandırılıyor.

ABD Kongresi tarafından yapılması zorunlu Çeşitlilik Göçmenlik Programı olarak bilinen Green Card (Yeşil Kart), kişiye Amerika Birleşik Devletleri'nde süresiz yaşama ve çalışma imkanı verir.

Her yıl az göçmen gönderen ülkelerin vatandaşlarına rastgele seçim yöntemiyle, yani çekilişle verilen Green Card, başvurularının tarihleri belil oldu.

Green Card Başvuruları Ne Zaman Başlıyor?

55 bin kişiye verilecek olan Green Card için başvuruların 5 Ekim 2022-8 Kasım 2022 tarihleri arasında yapılacağı açıklandı.

Green Card Başvurusu Ücretli mi?

Green Card başvuruları için herhangi bir ücret talep edilmiyor. Bu konu artık dolandırıcıların sık sık kullandığı ve insanların paralarını ellerinden aldığı bir alan haline gelse de Amerika Göçmen Programı, Green Card çekilişine katılmak için herhangi bir şekilde ücret talep etmiyor.

Green Card Başvurusu İçin Pasaport Zorunluluğu Var mı?

Ayrıca Green Card başvurusu için pasaport zorunluluğu da bulunmuyor. Fakat başvurucuların en az lise mezunu olmaları şartı aranıyor.

18 yaşından büyük ve lise mezunu kişiler (lise mezunu değilse son 5 yıl içinde en az 2 yıl boyunca uzmanlık gerektiren bir işte çalışmış olan kişiler), resmi internet sitesi üzerinden başvurularını yapabiliyor.

Sahte Green Card Sitelerine Sakın Aldanmayın!

Green Card başvuruları yalnızca www.dvlotters.state.gov sitesi üzerinden yapılabiliyor. Başvuru esnasında internet sitesine yüklenecek olan fotoğrafın son 6 ay içinde çekilmiş ve mevcut halinizi yansıtıyor olması gerekiyor. Başvuru sonrasında verilen numaranın korunması ise ayrıca önem arz ediyor.

green card başvuru tarihleri açıklandı ekim kasım ücretli ücretsiz ne kadar kaç dolar kaç lira abd amerika birleşik devletleri oturma çalışma izni