Greta Thunberg'in Serveti Gerçekte Ne Kadar?

TAKİP ET

Greta Thunberg'in dünyanın en fazla kazanan iklim aktvisti olduğu iddiası tartışmalara neden oldu. Peki bu iddialar gerçeği ne kadar gerçeği yansıtıyor?

(Görsel: Twitter - @turkificated) MSN'de yer alan habere göre, "People with Money" adlı bir derginin kapağında Greta Thunberg'in bir fotoğrafı yer alıyor ve dergi, Greta Thunberg'in dünyanın en çok kazanan aktivisti olduğunu iddia ediyordu.

"Enough is Enough Australia" adlı bir grupta söz konusu manşet "Greta Thunberg dünyada en yüksek gelir elde eden aktivistler listesinin tepesinde! People With Money 23 Eylül'de, Greta Thunberg'in dünyanın en yüksek gelir sahibi aktivisti olduğunu bildirdi ve Ağustos 2018 ile Ağustos 2019 arasında yaklaşık 46 milyon dolar gibi şaşırtıcı bir rakam kazandığını yazdı" ifadeleriyle paylaşıldı.

Grup üyeleri haberin paylaşılması sonrasında Thunberg'in "46 milyon dolar kazanıp kendilerine 'ne cüretle' tavsiye verdiğini" söyleyerek tepki gösterdi.

Greta'nın Serveti Gerçekte Ne Kadar?

Söz konusu haber 150'den fazla kez yeniden paylaşılırken Australian Associated Press görevlileri haberi kontrol ettiklerinde "People with Money" adında bir dergi bile olmadığını gördü. AAP araştırmacıları, "Mediamass" adlı bir sitenin söz konusu kapağı zaytung haber olarak tasarladığını ve söz konusu sitenin halihazırda hiciv içeren haberler ürettiğini fark etti.

Kendisine yakın aktivistler Thunberg'in faaliyetleri için herhangi bir para almadığını belirtiyor. Buna karşın Greta'nın babası Svante Thunberg'in varlıklı bir insan olduğu biliniyor. Thunberg'in servetinin ne kadar olduğuna ilişkinse farklı rakamlar zikrediliyor. MSN'in haberine göre Thunberg'in serveti 2 milyon euroya yaklaşırken The Sun'ın verdiği bilgilere göre ise dünyaca ünlü iklim aktivistinin serveti 1 milyon dolar civarında.

Greta'nın Grubu Atatürk'e Hakaret Etti


Greta'nın Grubu Kürdistan Propagandası Yapıyor

greta greta thunberg serveti gerçekte ne kadar turkificated the sun msn people with money