Greta Thunberg, Rus Parasıyla mı Propaganda Yapıyor?

TAKİP ET

İsveçli aktivistler Greta Thunberg'in doğrudan Rus Dışişleri Bakanlığı tarafından fonlanan bir Rus STK'sı ile bağlarının araştırılması çağrısında bulundu.

2018 yılında, 15 yaşındayken "okul iklim grevi"ne başladığında ünlü olan Greta Thunberg, her cuma okulu yerine parlamento binasına gelerek iklim değişikliği karşısında önlem alınmamasını protesto ediyordu.

Thunberg'in genç yaşı, protesto tarzı ve Asperger teşhisi konulması gibi özellikleriyle sol medyanın gözdesi haline gelen Thunberg kameraların önünde parladı. Büyük bir üne kavuşarak küresel ekonomik kongrelere katılan Thunberg, iklim değişikliğini önlemek için insanlığa daha fazla kısıtlama getirilmesini talep etti.

Thunberg'in grubu daha önce Türkiye'nin Halaskârı, Türk Cumhuriyeti'nin Bânisi, Büyük Türk Başbuğu Gazi Mareşal Mustafa Kemal Atatürk'e hakaret etmiş, Türk kamuoyunda tepkiyle karşılanmıştı.

Greta'nın Grubu Atatürk'e Hakaret Etti


İsveçli aktivistler, Greta Thunberg'in Rusya Dışişleri Bakanlığı tarafından doğrudan fonlanan bir Rus STK'sı ile bağlarının araştırılması için çağrıda bulundu. Thunberg'in topluluğuna bu Rus STK'sından para aktarıldığı iddia ediliyor. 

Yeşil Enerji Kurbanı Kırgızistan

greta thunberg rus rusya parasıyla fon fonuyla propaganda yapıyor isveçli aktivistler bağlarını stk rus dışişleri bakanlığı