Greta'nın Grubu Atatürk'e Hakaret Etti

TAKİP ET

Greta'nın kurduğu Fridays For Future grubu üyeleri, grubun Türkiye'deki temsilcilerinin 10 Kasım'da Atatürk'ü anmak için paylaştığı gönderiyi kaldırmasını isteyip Atatürk'e hakaret etti.

Çevre ve iklim aktivisti olarak bilinen Greta Thunberg'in kurduğu Fridays For Future grubunun Türkiye'deki temsilcileri 10 Kasım'da Atatürk'ü anmak için bir gönderi paylaştı. Grubun diğer ülkelerdeki üyeleri gönderinin kaldırılmasını isteyerek Atatürk'e hakaret etti. 

Yürüyen Köşk Paylaşımı

Fridays For Future (FFF) Türkiye temsilciliği 10 Kasım'da, büyük Türk başbuğu Mustafa Kemal Atatürk'ü anmak ve onun doğa sevgisini anlatmak için "Yürüyen Köşk" olayını anlatan bir gönderi paylaştı.

FFF'nin global Telegram grubunda gönderinin kaldırılması istendi. FFF Türkiye temsilciliği ise gönderiyi kaldırmayı reddetti. 

Atatürk'e ve Türk temsilcilere Hakaret

Bunun üzerine FFF Türkiye temsilcilerine ve Atatürk'e hakaretler başladı. Bu hakaretlerden dolayı özür bekleyen FFF Türkiye temsilcileri sistematik ırkçılığa uğradıklarını belirtti. 

"Geleceğimiz İçin Hiç Umut Verici Değil"

Bir açıklama yayınlayan FFF Türkiye, konunun kapatılmasını talep ettiklerini ancak karşı tarafın hakarete devam ettiğini belirtti. Temsilciler, "FFF gibi bir toplulukta barışçıl ve dayanışmacı bir ortam olması gerekirken bize yapılan saldırılar geleceğimiz için hiç umut verici değildir" dediler.

Atatürk'ü ve Türkleri Soykırımcılıkla Suçladılar

Atatürk'ü Hitler'e Benzettiler

Türk kullanıcıların konunun kapatılmasına ilişkin ricalarına rağmen kullanıcılar Atatürk'e yönelik hakaretlerine devam edip Atatürk'ü Hitler'e de benzettiler.

YPG Desteği

Greta geçmişte de YPG'ye bu paylaşımla destek vermişti.

 

greta thunberg fridays for future türkiye atatürk atatürk'e hakaret iklim çevre aktivizm