'Gri Pasaport' Veren Belediye Başkanları: Bizi Yediler, Şoförler Bile Dönmedi

TAKİP ET

Belediyelerin verdiği 'gri pasaport' hizmetini kullanarak yurt dışına kaçan kişiler hakkında soruşturma açılan belediyelerden açıklama geldi.

''Gri pasaport verilen 45 kişiden 43'ü geri dönmedi'' şeklinde ortaya atılan ve sonrasında çok daha fazla kişinin bu yöntemle yurt dışına kaçtığı öğrenilen 'Gri pasaport' olayının detayları gelmeye devam ediyor. 

Belediye hizmeti aracılığıyla yurt dışına kaçtığı ve kaçak olarak orada yaşamını sürdürdüğü belirlenen kişiler ile ilgili olarak 6 belediyeye soruşturma açıldı. İçişleri Bakanlığı'nın duyurduğu soruşturmada Balıkesir Gömeç, Adıyaman Gölbaşı, Burdur Yeşilova, Yozgat Yerköy, Şanlıurfa Suruç ve Ordu Korgan belediyelerinin bu hizmeti sağladığı belirtildi.

Açıklanan belediyelerin başkanları konu hakkında açıklama yaptı. Gömeç Belediye Başkanı İrem Himam, yaptığı açıklamada 21 kişinin geri dönmediğini belirterek "Şoför bile geri dönmedi. Bizi tek kelimeyle yediler" dedi.

Yeşilova Belediye Başkanı Mümtaz Şenel yurt dışına gitmek için çıkarılan 387 pasaportun 23'ünün kayıp olduğunu, Gölbaşı Belediye Başkanı İskender Yıldırım da 64 kişi gidilen karnavaldan 63 kişinin döndüğünü söyledi.

gri pasaport almanya 6 belediye soruşturma şoför bile dönmedi