Gri Pasaportla İnsan Kaçakçılığını Ortaya Çıkaran Konsolos Çift Hannover Başkonsolosluğu'na Alınmadı

TAKİP ET

Almanya'ya insan kaçırmak için kullanılan gri pasaport sahtekarlığını ortaya çıkaran Muavin Konsolos Mehmet Fidan ve eşi Muavin Konsolos Güler Fidan, görev yaptıkları Hannover Başkonsolosluğu'na alınmadı.

Malatya'nın Yeşilyurt ilçesinden AKP'li belediye tarafından gri pasaport verilerek Hannover'a gönderilen kaçakları Ankara'ya bildiren konsolos çift o günden beri sıkıntılar yaşıyor. 

Avrupa Postası'nın haberine göre Ankara'ya geri çağrılma kararı nedeniyle konsolosluğa giden konsolos çift içeri alınmadı.


Skandalı Ortaya Çıkartanlara Görevden El Çektirme


37 yıllık Dışişleri Bakanlığı personeli olan Mehmet Fidan ve eşi Güler Fidan'a yaşanan skandalı ortaya çıkarttıktan sonra görevden el çektirildi. Konsolos çift Hannover Başkonsolosluğu'na geldiklerinde kapıdan içeri alınmadılar ve yan tarafta bulunan yabancıların işlem yaptırdığı yere yönlendirildiler.

Muavin Konsolos Mehmet Fidan bu duruma "37 yıllık kariyer memuru, diplomat Suriyeli göçmenlere ayrılan bu 1 metrelik yerde bekletiliyorum" diyerek isyan etti.


Başkonsolos'un Emri


Yol parası alamayan, devir teslim yapamayan çift, yönlendirildikleri alanda diplomatik pasaportlarını göstererek kişisel eşyalarını almaya çalıştı.

Durumu Hannover Başkonsolosu'nun yaptırdığını söyleyen Fidan "Ondan izinsiz kimse ne alabilir ne verebilir. Onun uygulaması bu" dedi.


"Asker Kaçağı İçerde Biz Giremiyoruz"


Daha önce de sahte beyanla dövizle askerlik yaptığını söyleyen asker kaçağı birini ortaya çıkardıklarını anlatan Mehmet-Güler Fidan çifti, "Devletimizin düşürüldüğü duruma bakın. Asker kaçağı birini ortaya çıkarmıştım. Konsoloslukta çalışıyordu. Şimdi o Musa Seyyar isimli şahıs içeride çalışıyor, biz içeri giremiyoruz“ diye konuştu.


insan kaçakçılığı gri pasaport hannover başkonsolosluğu mehmet fidan güler fidan konsolos içeri alınmama skandal almanya Yeşilyurt Belediyesi