Grup Yorum Açlık Grevine Son Veren Eski Üyesini Hedef Aldı

TAKİP ET

Açlık grevine son verip beraat edildikten sonra Grup Yorum'tan ayrıldığını açıklayan Dilan Ekin, DHKP-C bağlantısı nedeniyle çok sayıda üyesi tutuklu bulunan grup tarafından hedef gösterildi.

Birçok mensubu DHKP-C terör örgütü ile bağlantılı olan Grup Yorum, bu kez sözleriyle tartışma konusu olan şarkılarıyla değil, gruptan ayrılan Dilan Ekin'i hedef gösteren açıklamasıyla gündeme geldi.

Konserlerinin yasaklanması ve üyelerinin tutuklanması nedeniyle yurt içinde ve dışında çok sayıda grup üyesinin katılım sağladığı açlık grevleri sürüyor. Bu kapsamda grubun üyelerinden Helin Bölek açlık grevinin 288. gününde, İbrahim Gökçek ise eylemine son verdikten hemen sonra hastanede ölmüştü.

Sürece damgasını vuran açıklama ise grubun tutuklu üyelerinden Dilan Ekin'in açlık grevini sonlandırması ve kısa süre içerisinde beraat etmesi üzerine yayımlandı. Açıklamada "Dilan Ekin kendi rahat, bencilce yaşamı için arkasına bile bakmadan çekip giden ikiyüzlü bir korkaktır.. Dilan Ekin'i gördüğünüz yerde yüzüne tükürün, lanetleyin, gördüğünüz, tanıdığınız herkese yaptığı ihaneti anlatın" ifadelerine yer verildi.

Ekin, ilk olarak 2019 yılında 'keyfi' sürgün sevklerine maruz kaldığını iddia etmiş ve bu gerekçeye dayanarak 7 günlük açlık grevi başlatmıştı. İlerleyen süreçte grubun birçok üyesi ile birlikte Ekin de 'baskılar, uygulanan konser yasakları, kültür merkezlerine yapılan baskınların son bulması' amaçlarını taşıdığı duyurulan süresiz açlık grevini başlatmıştı.

grup yorum dilan ekin ibrahim gökçek açlık grevi helin bölek dhkp-c