Güç Yüzükleri Dizisinin İkinci Sezonu 'Biraz Gecikecek': 'Birkaç Sene Çalışalım'

TAKİP ET

Dev bütçesiyle Yüzüklerin Efendisi hayranlarına büyük umutlar veren ve yayımlanmasıyla birlikte sert eleştirilerin hedefi olan Güç Yüzükleri dizisinin ikinci sezonu "birkaç yıl" gecikecek.

Amazon'un yaklaşık 1 milyar dolar bütçe ayırdığı ve Yüzüklerin Efendisi hayranlarının büyük bir merakla beklediği Güç Yüzükleri dizisi yayımlanmasıyla birlikte 'lore'un hayranlarını hüsrana uğrattı.

Tolkien'in Orta Dünya evrenine dair bıraktıklarıyla çok sayıda ve oldukça temel çelişkiler taşıyan dizinin ikinci sezonunun uzun süre gecikeceği öğrenildi.

The Hollywood Reporter'dan James Hibberd'a konuşan dizi sorumlusu Patrick McKay, ikinci sezon için "birkaç yıl" çalışılması gerektiğini söyledi. 

İlk sezon için 700 milyon dolar harcama gerekmişti. Sonraki sezonların bu kadar harcamaya neden olmayacağı öne sürülüyor.

Peter Jackson'ın Üçlemesini Hedefliyorlar

İki dizi sorumlusu McKay ve JD Payne, hedeflerinin Peter Jackson'ın Yüzüklerin Efendisi üçlemesi gibi yıllarca izlenecek bir klasik yaratmayı hedeflerini söyledi. 

Payne, "Bazı şeyler çok fazla beğeni alıp ödüller kazanıyor ve ertesi yıl unutuluyor. Ama çok fazla beğenilmeyen şeyler 60 yıl sonra klasiklere dönüşüyor. Bence dizinin değerinin anlaşılması için biraz zaman geçmesi gerekecek" diye konuştu.

Halbuki Jackson'ın üçlemesi hem tüm zamanların en çok Oscar alan filmi olmuş hem de klasikler arasına ilk günden girmişti. Oldukça iyi yöntemlerle hazırlanan efektlerinin hiç yaşlanmaması sayesinde Peter Jackson'ın üçlemesi 20 yıl sonra bile halen sevilerek izleniyor.

güç yüzükleri dizisinin ikinci sezonu biraz gecikecek birkaç sene çalışalım